Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P1:s hälsojournalistiska program.
Ett avsnitt från Kropp & Själ
Sjukt och friskt i litteraturen
Tis 19 apr 2011 kl 10:03
Sjukdomar och hälsoråd har blivit ett vanligt inslag i litteraturen. Kropp & Själs redaktion har gjort en djupdykning i vårens utbud av böcker och för att leta efter tendenser på hälsoområdet. Vi hittar... svaret på hur man själv kan undvika cancer, vad mobiltelefonen gjort med våra liv och relationer, vilka dilemman medelålders kvinnor står inför och vilka myter vi matas med om cancersjukas beteende. Böcker vi pratar om: Anti cancer av David Servan-Schreiber, Natur & kultur, Var är du? Av Katarina Bjärvall, Ordfront förlag, Kärlek, gränser och andra möjligheter av Tomas Böhm, Natur & Kultur samt Priset man betalar av Lionel Shriver, Ordfront förlag.
Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Kropp & Själ
Trångbodd 2017 Tis 05 dec kl 10:03(55 min)

Familjen Maagbi bor fyra personer på 14 kvadrat. I ett rum lagar de mat, sover och leker. De har inget kök utan får diska på golvet i badrummet.

Sofia Pettersson, 41, har Alzheimers sjukdom. Hon beskriver det som en baksmälla som aldrig går över. Om några år kommer hon att förlora sitt närminne och ha svårt att känna igen sina närstående.

Rusning till transvården Tis 21 nov kl 10:03(55 min)

Antalet personer som söker sig till vården för att de inte känner igen sig i det kön de föddes med, könsdysfori, har ökat stort. Lång väntan på diagnos och behandling leder till stort lidande.

Bota din talrädsla Tis 14 nov kl 10:03(55 min)

En presentation på jobbet. Ett tal på ett bröllop. Många får hjärtklappning av bara tanken på att tala inför grupp. Men det finns hjälp att få för att minska ångesten.

ADHD – funktionshinder eller superkraft? Tis 07 nov kl 10:03(55 min)

En diagnos som bara för med sig problem, eller en superkraft som ökar kreativitet och initiativförmåga? Den senaste tiden har debatten om ADHD svängt.

Upptäck avsnitt från programmet Kropp & Själ

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".