Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P1:s hälsojournalistiska program.
Ett avsnitt från Kropp & Själ
Vad berättar du om dig själv?
Tis 29 mar 2011 kl 10:03
Gränserna för vad vi berättar om oss själva har förändrats snabbt med bloggar och Facebook. Inom konst och litteratur går trenden starkt mot alltmer självbiografiskt material, och extremt privata foton... skickas nu runt i mobilerna. Är det någon som ens kommer ihåg när det fanns dagböcker med lås på? Dagens program undrar hur den här öppenheten påverkar och om det verkligen är så stor öppenhet som det verkar, kanske är den ändå bara skenbar? Alex Schulman har gjort sig känd för att lämna ut både sig själv och andra i bloggar och böcker. Själv säger han att det finns en bro mellan den han är på riktigt och den han är i bloggar och böcker, men vissa saker lämnar han absolut inte ut. Till exempel ville han inte bo kvar i sin lägenhet efter att han ställt upp på en intervju i hemmet. Gäster i studion är KBT-psykolog Anna Karlstedt och etnologiprofessor Karl-Olov Arnstberg. Du som lyssnar är välkommen att ringa in till programmet och berätta var du sätter gränsen för sin personliga integritet.
Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Kropp & Själ
Djuret människan Tis 12 dec kl 10:03(55 min)

Det finns en dubbelhet i relationen mellan människa och djur. Vi tycker oss stå över dem men är samtidigt beroende av dem. Förtjänar vi vår särställning i naturen eller är vi ett djur bland andra?

Trångbodd 2017 Tis 05 dec kl 10:03(55 min)

Familjen Maagbi bor fyra personer på 14 kvadrat. I ett rum lagar de mat, sover och leker. De har inget kök utan får diska på golvet i badrummet.

Sofia Pettersson, 41, har Alzheimers sjukdom. Hon beskriver det som en baksmälla som aldrig går över. Om några år kommer hon att förlora sitt närminne och ha svårt att känna igen sina närstående.

Rusning till transvården Tis 21 nov kl 10:03(55 min)

Antalet personer som söker sig till vården för att de inte känner igen sig i det kön de föddes med, könsdysfori, har ökat stort. Lång väntan på diagnos och behandling leder till stort lidande.

Bota din talrädsla Tis 14 nov kl 10:03(55 min)

En presentation på jobbet. Ett tal på ett bröllop. Många får hjärtklappning av bara tanken på att tala inför grupp. Men det finns hjälp att få för att minska ångesten.

Upptäck avsnitt från programmet Kropp & Själ

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".