Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P1:s hälsojournalistiska program.
Ett avsnitt från Kropp & Själ
Ilskan mot alternativen
Tis 08 mar 2011 kl 10:03
Alternativmedicinen betraktas ofta med en stor dos skepsis i Sverige. Åtminstone från skolmedicinens horisont. Samtidigt har utövare och patienter som använder sig av alternativa metoder många gånger... tappat förtroendet för vården. En del vågar inte ens tala om för husläkaren att de tar naturmedel. Hur har klyftan och misstänksamheten kunnat bli så här stor? I andra länder i Europa och USA kan naturläkare och konventionella läkare jobba sida vid sida, ofta har alternativmedicinaren också en traditionell läkarutbildning i botten. Idag tar vi en rejäl titt in i komplementärmedicinens värld. Vi reser till USA där licensierade naturläkare erbjuder primärvård, vi pratar yin och yang med blivande läkare i Sverige och går på alternativmedicinkurs på Karolinska Institutet. Gäster i programmet är Mats Reimer, barnläkare och bloggare, Christina Doctare, läkare och författare, Martin Ingvar, professor och chef för Osher center och Anders Tegnell från Socialstyrelsen.
Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Kropp & Själ
Djuret människan Tis 12 dec kl 10:03(55 min)

Det finns en dubbelhet i relationen mellan människa och djur. Vi tycker oss stå över dem men är samtidigt beroende av dem. Förtjänar vi vår särställning i naturen eller är vi ett djur bland andra?

Trångbodd 2017 Tis 05 dec kl 10:03(55 min)

Familjen Maagbi bor fyra personer på 14 kvadrat. I ett rum lagar de mat, sover och leker. De har inget kök utan får diska på golvet i badrummet.

Sofia Pettersson, 41, har Alzheimers sjukdom. Hon beskriver det som en baksmälla som aldrig går över. Om några år kommer hon att förlora sitt närminne och ha svårt att känna igen sina närstående.

Rusning till transvården Tis 21 nov kl 10:03(55 min)

Antalet personer som söker sig till vården för att de inte känner igen sig i det kön de föddes med, könsdysfori, har ökat stort. Lång väntan på diagnos och behandling leder till stort lidande.

Bota din talrädsla Tis 14 nov kl 10:03(55 min)

En presentation på jobbet. Ett tal på ett bröllop. Många får hjärtklappning av bara tanken på att tala inför grupp. Men det finns hjälp att få för att minska ångesten.

Upptäck avsnitt från programmet Kropp & Själ

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".