Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P1:s hälsojournalistiska program.
Ett avsnitt från Kropp & Själ
Behåll vitaminerna i maten
Tis 08 feb 2011 kl 10:03
En sönderkokt broccoliblomma eller en råriven morot, hur mycket vitaminer innehåller de? Vad händer med proteinerna när maten sprätter av värmen i mikron? Kan man värma upp spenatrester eller inte? Dagens... Kropp & Själ värnar om vitaminerna, och tar reda på hur du ska göra i köket för att maten ska innehålla så mycket näring som möjligt och inte bli farlig för hälsan. Till studion kommer grönsaksforskaren Maud Langton från Institutet för livsmedel och bioteknik samt Margaretha Nydahl, forskare vid Institutionen för kostvetenskap vid Uppsala universitet. Vi hör Livsmedelsverketprofessorn Nils-Gunnar Ilbäck reda ut de eventuella riskerna med återuppvärmd spenat och dessutom, tillsammans med PG Öster, minns vi 80-talet och mikrovågsugnens intåg i de svenska hemmen.
Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Kropp & Själ
Kropp & Själ
Tis 15 aug kl 10:03(55 min)
Kropp & Själ
Tis 08 aug kl 10:03(55 min)
Kropp & Själ
Tis 01 aug kl 10:03(55 min)
Kropp & Själ
Tis 25 jul kl 10:03(57 min)
Kropp & Själ
Tis 11 jul kl 10:03(55 min)
Upptäck avsnitt från programmet Kropp & Själ
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".