Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P1:s hälsojournalistiska program.
Ett avsnitt från Kropp & Själ
Hjälpsam eller uppoffrande?
Tis 07 dec 2010 kl 10:03
Dagens program handlar om balansen mellan att offra sig och hjälpa varandra i en relation. Vad händer med relationen när den ena behöver hjälp av den andra för att klara sig, till exempel på grund av... flytt eller sjukdom? Vilka roller tar vi på oss och varför? Parterapeuterna Börje Johnsson och Birgitta Lindgren ger råd i det direktsända telefonväkteriet. Katja och Memo träffades en kväll på en Salsaklubb i Stockholm. Efter några månaders intensivt distansförhållande mellan Sverige och Mexiko kom det stora avgörandet. Om de skulle kunna leva tillsammans måste en av dem lämna sitt hemland, sin familj och kanske också sin karriär. Katja hade ett barn i Sverige och de bestämde att det var Memo som fick flytta. Han fick avbryta utbildningen till arkitekt och flytta till ett land där han inte förstod språket och behövde hjälp med vardagliga ting som att betala räkningar. Telefonslussen öppnar tisdag kl 10:00. Telefonnummer: 08- 215 216
Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Kropp & Själ
Trångbodd 2017 Tis 05 dec kl 10:03(55 min)

Familjen Maagbi bor fyra personer på 14 kvadrat. I ett rum lagar de mat, sover och leker. De har inget kök utan får diska på golvet i badrummet.

Sofia Pettersson, 41, har Alzheimers sjukdom. Hon beskriver det som en baksmälla som aldrig går över. Om några år kommer hon att förlora sitt närminne och ha svårt att känna igen sina närstående.

Rusning till transvården Tis 21 nov kl 10:03(55 min)

Antalet personer som söker sig till vården för att de inte känner igen sig i det kön de föddes med, könsdysfori, har ökat stort. Lång väntan på diagnos och behandling leder till stort lidande.

Bota din talrädsla Tis 14 nov kl 10:03(55 min)

En presentation på jobbet. Ett tal på ett bröllop. Många får hjärtklappning av bara tanken på att tala inför grupp. Men det finns hjälp att få för att minska ångesten.

ADHD – funktionshinder eller superkraft? Tis 07 nov kl 10:03(55 min)

En diagnos som bara för med sig problem, eller en superkraft som ökar kreativitet och initiativförmåga? Den senaste tiden har debatten om ADHD svängt.

Upptäck avsnitt från programmet Kropp & Själ

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".