Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P1:s hälsojournalistiska program.
Ett avsnitt från Kropp & Själ
Variera träningen
Tis 05 okt 2010 kl 10:03
Veckans program handlar om vikten av att variera sin träning. Många av oss springer samma löprunda i samma tempo år efter år. Andra går till gymmet och utför pliktskyldigast de övningar vi lärde oss i... tjugoårsåldern. Men om vi aldrig någonsin överraskar kroppen genom att variera träningen så vänjer sig kroppen och resultaten uteblir. Men hur gör man för att få en lagom variation på träningen och vad ska man tänka på när träningen börjar gå på rutin? Det är några av frågorna som tas upp i dagens program. Idrottsprofessor Björn Ekblom svarar på lyssnarnas mailfrågor. Vi testar en av de många nya träningsformer som dyker upp på gymmen varje år, piloxing är det senaste och är en blandning av pilates och boxning. Och så funderar vi på det här med vilket mål man har med sin träning - vad är meningen med att spela tennis helt utan mål? Dessutom gör vi ett besök i sjukhuskyrkan på Akademiska sjukhuset.
Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Kropp & Själ
Trångbodd 2017 Tis 05 dec kl 10:03(55 min)

Familjen Maagbi bor fyra personer på 14 kvadrat. I ett rum lagar de mat, sover och leker. De har inget kök utan får diska på golvet i badrummet.

Sofia Pettersson, 41, har Alzheimers sjukdom. Hon beskriver det som en baksmälla som aldrig går över. Om några år kommer hon att förlora sitt närminne och ha svårt att känna igen sina närstående.

Rusning till transvården Tis 21 nov kl 10:03(55 min)

Antalet personer som söker sig till vården för att de inte känner igen sig i det kön de föddes med, könsdysfori, har ökat stort. Lång väntan på diagnos och behandling leder till stort lidande.

Bota din talrädsla Tis 14 nov kl 10:03(55 min)

En presentation på jobbet. Ett tal på ett bröllop. Många får hjärtklappning av bara tanken på att tala inför grupp. Men det finns hjälp att få för att minska ångesten.

ADHD – funktionshinder eller superkraft? Tis 07 nov kl 10:03(55 min)

En diagnos som bara för med sig problem, eller en superkraft som ökar kreativitet och initiativförmåga? Den senaste tiden har debatten om ADHD svängt.

Upptäck avsnitt från programmet Kropp & Själ

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".