Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Psykoterapeuten Allan Linnér möter lyssnare i ett terapeutiskt samtal.
Ett avsnitt från Radiopsykologen
Vad ska jag göra med min ilska?
Tor 13 dec 2012 kl 11:03
Birgitta befinner sig i kris just nu, på olika sätt. Hennes man är sjuk och kan inte längre bo hemma. Hon känner sorg, saknad och skuld över att inte längre kunna ta hand om honom. Men mest av allt känner... hon av sin ilska. En ilska som hon haft sen hon var liten. Hon beskriver känslan som brun och vass. Och den gör ont. Birgitta ringer till Radiopsykologen med frågan: vart ska jag ta vägen med min ilska? I ett brev till Radiopsykologen skriver signaturen "C" om sina problem som handlar om sex. Varför tänker jag alltid på sex när jag träffar andra människor? Jag har svårt att fokusera på det som verkligen händer runt omkring mig och skäms, speciellt eftersom jag arbetar med unga människor, skriver "C". Varför blir det så här och vad kan man göra åt det, är frågan.
Alla avsnitt från programmet Radiopsykologen
Ett ögonblick i sänder Tor 14 dec kl 11:04(28 min)

Maria är 72 år och rädd för framtiden. Hon är nöjd med sitt liv men tanken på hur det ska bli framöver skrämmer henne. Hur lever man på väldigt lite pengar? Och hur är det att bli beroende av andra?

Christina har haft tre hundar som hon älskat och vårdat. Men nu är de döda och allt som finns är sorgen. Och den är stark. - Jag trodde den skulle gå över men den släpper inte greppet, berättar hon.

Bara vara jag Tor 30 nov kl 11:04(29 min)

När ångesten är som starkast vill jag bara försvinna, säger Andrea. Jag mår så illa att jag inte vart jag ska ta vägen. Jag vill bara bort.

När allting är svart Tor 23 nov kl 11:04(28 min)

Det är så ensamt, säger Johan. Det är ingen mening med nånting. Så har det känts i ett par månader nu. Johan är 33 år och hans liv har liksom stannat av. Och ingen runt honom vet hur dåligt han mår.

På farligt vatten Tor 16 nov kl 11:04(28 min)

Lisa, 57, har aldrig haft en trygg och nära relation. Hon vet inte hur man gör. Hon har backat från kontakten med de vuxna barnen. Om det här berättade hon i Radiopsykologen i februari. Vad hände sen?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".