Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Dokumentära berättelser från Sverige och världen.
Ett avsnitt från Verkligheten i P3
Fågelskådarnas mardröm
Mån 17 dec 2012 kl 18:06
En torsdagsmorgon plingar Anders Kronhamns mobil. En stensvala, en fågel som aldrig tidigare setts i Sverige, har tydligen drivits med av stormen Sandy hela vägen från USA, och ses nu flyga omkring i en... fiskehamn på Öland. Ingen vet hur länge den blir kvar. Hela Sveriges fågelskådarelit känner hur de bara måste dra iväg. Några av dem kommer hinna fram i tid - andra kommer misslyckas när den lilla amerikanska svalan går ett sorgligt öde till mötes. I Verkligheten ikväll berättar vi en historia med fem huvudpersoner: tre hungriga fågelskådare, en kvarlämnad fru och - och en liten, liten vilsen svala. Om hur konsekvenserna av en amerikansk storm letar sig ända in i familjelivet i ett radhusområde i södra Stockholm.

Musik som spelats i avsnittet

 • 18.06
  Miguel - Adorn
  Album: Adorn
  Kompositör: Miguel Pimentel
  Bolag: MIGUEL JONTEL PIMENTEL
 • 18.18
  Mariam The Believer - The String Of Everything
  Album: The String Of Everything
  Kompositör: Mariam Wallentin
  Bolag: REPEAT UNTIL DEATH
Programmet tillhör kategorin: Dokumentär
Alla avsnitt från programmet Verkligheten i P3
Den misslyckade återträffen Ons 15 nov kl 20:06(24 min)

När Mikael åker till Chile för att träffa sin biologiska bror för första gången förväntar han sig en återträff som på TV. Det blir raka motsatsen – en katastrof.

Leo, 16, slår tillbaka mot mobbarna Tis 14 nov kl 20:06(15 min)

Allt börjar med att Leo beställer hem en crèmefärgad japansk klänning från nätet. Hon älskar den. Det gör inte hennes klasskompisar. Men efter flera års utsatthet slår nu Leo tillbaka mot mobbarna.

Från mobbad till mobbare Mån 13 nov kl 20:06(21 min)

Redan i mellanstadiet blir Ümit mobbad för sina "man boobs". Men i sjuan kommer han tillbaka efter sommarlovet som en ny kille och plötsligt vill alla hänga med honom. Det är då det händer.

Emma växte upp i sexsekten Guds Barn. Dessutom "Mitt liv med hästviskaren" och "Pappa utan pappa". I Verklighetens söndagsutgåva!

Emmas barndom i sexsekten Ons 08 nov kl 20:06(21 min)

Emmas pappa är okänd. Hon blev till när hennes mamma "fiskade för Jesus", det vill säga prostituerade sig i Guds namn. Hör historien om sexsekten Guds barn – ur barnens perspektiv.

Upptäck avsnitt från programmet Verkligheten i P3

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".