Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P2:s särskilda rum för fantasieggande dokumentära och musikaliska programserier.
Ett avsnitt från Musikmagasinet
Synk med Jesper Ganslandt
Mån 17 dec 2012 kl 12:00
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
- Musik är effektiv. Och det är ett problem om man inte vill säga för mycket. Publiken genomskådar det väldigt lätt. Jesper Ganslandt längtar efter att få visa sin nya komedi Blondie efter de mer existentiella... filmerna Apan och Farväl Falkenberg. Och efter en del reklamfilmer där han kunnat testa nya idéer. När Jesper tittar på en film vill ha inte förstå regissörens avsikter med musiken. Då känner han att han genomskådar illusionen han är där för att uppleva.

Helst ska musiken gå sin egen väg och skapa kontraster. Det händer i Farväl Falkenberg till Eric Enockssons musik, som bär på ett frågande anslag, ett slags: Det kommer aldrig tillbaka, va? Musiken backar tiden. Som när man bläddrar i ett fotoalbum och inte riktigt lyckas dölja att man inners inne är en fullblodsnostalgiker.

Programmet inleds med att Kalle Zerpe läser av avsnitt ur Anders Paulruds nostalgiroman Som vi älskade varandra.

Programledare Mikael Strömberg

Se mer om Jesper Ganslandt

http://www.youtube.com/watch?v=tVb-EDSRbug
http://www.adamsky.se/
http://www.sfi.se/sv/svensk-filmdatabas/Item/?type=PERSON&itemid=296399

Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet Musikmagasinet
Kvinnors musik - på väg! Del 5. Lör 10 dec 2016 kl 12:03(38 min)

Tre musikdamer: Extremviolinisten Mia Zabelka, Wien. Saxofonisten, komponisten & bandledaren Pernille Bévort, Köpenhamn. Artisten Susanne Fellbrink som startade nätverket Female Singer-Songwriters.

Kvinnors musik - på väg! Del 4. Lör 03 dec 2016 kl 12:03(47 min)

Möt tre tonsättare som inte låter sig hejdas av genregränser: Kajsa Magnarsson, Ida Lundén och Maja Solveig Kjelstrup Ratkje. Penis-attrapp, plast, nål och tråd och röstekvilibrism används i musiken.

Kvinnors musik - på väg! Del 3. Lör 26 nov 2016 kl 12:03(40 min)

"Att öva på våldtäkt" med musik av violinisten Karin Wiberg. Hanna Ohlson Nordh: Skulle jag välja astronaut eller dirigent? Tonsättare, ung kvinna eller trans? Konstmusiksystrar, ett nätverk för dig!

Kvinnors musik - på väg! Del 2. Lör 19 nov 2016 kl 12:03(39 min)

Körverk tillägnat Pussy Riot. Äggen är slut, ett klimakterie-projekt för damkör. Nytt Damkapell letar fram kvinnliga tonsättare, som varken fått vår kärlek eller blivit spelade eller lyssnade till.

Kvinnors musik - på väg! Del 1. Lör 12 nov 2016 kl 12:03(41 min)

Möt Louise Pollock, kvinnlig trombon-pionjär. Hur är läget för kvinnor inom konstmusik 10 år efter att P2 sände den legendariska programserien Konsten att humla? Del ett av fem. Av Birgitta Tollan.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".