Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Valda delar ur P1 Kultur - programmet som introducerar, fördjupar och analyserar.
Ett avsnitt från Kulturpoddar i P1
Europeisk höst 5: Arbete
Ons 12 dec 2012 kl 14:03
I den femte delen av Kulturradions serie Europeisk höst tittar vi närmare på arbete. Europas kris har inneburit en växande arbetslöshet, men också en ny arbetsmarknad som kräver större flexibilitet och... erbjuder mindre trygghet. Samtidigt ställs yrkesgrupper mot varandra när man försöker definiera samhällsnyttan.

Varför arbetas det så lite i den samtida romanen? Och när arbete skildras varför är det oftast folk från medelklassen med konstnärliga yrken? Dessa frågor blev grunden till Isaac Rosas roman Den osynliga handen. Ulla Strängberg har mött honom i hans hem i Madrid.

Runt om i Europa skär universiteten ner inom de humanistiska ämnena. Robin Olin har träffat studenter för fakulteterna filosofi och historia i den spanska staden Valencia för att höra hur de ser på framtiden och sin egen samhällsnytta.

Hör också den engelska ekonomiprofessorn Guy Standing som tycker att det är dags att prata om prekariatet - den stora grupp människor, ofta unga, som befinner sig utanför den etablerade arbetsmarknaden utan anställningstrygghet och möjlighet att planera sina liv.

Programledare: Fredrik Wadström
Producent: Marie Liljedahl

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1
Konståret 2017 Kl 14:00(21 min)

Från Marina Abramovic till "Evig anställning": P1 Kultur sammanfattar konståret 2017.

Vi tar tempen på filmåret 2017 - och tv-seriehösten. Vad har fastnat i den stora strömmen? The Square, väl? Sameblod? Alias Grace? Grotesco? Fyra kritiker och en programledare väljer och vrakar.

Robert Lepage får en egen teater Tor 14 dec kl 10:01(16 min)

Kerstin Berggren åkte till Quebec City för att träffa den världsberömde kanadensiske teaterskaparen, skådespelaren, manusförfattaren och filmregissören Robert Lepage.

En internationell lägesrapport kring metoo-rörelsen med fem av radions korrespondenter - och så intervjuar vi en av världens ledande feministiska litteraturforskare. Och en essä om att förvandlas från...

Gullan Bornemark – med rätt att tralla Tis 12 dec kl 13:01(29 min)

Hårt arbetande i barnens tjänst - 2017 fyllde Gullan Bornemark 90 år. Kulturredaktionens Lisa Wall porträtterar den svenska barnmusikens portalfigur.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".