Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet som reder ut stora som små konsumentfrågor.
Ett avsnitt från Plånboken
Egen nyckel, tack
Ons 12 dec 2012 kl 10:03
Emmelie har svårt att hitta bostad och delar nu en andrahandslägenhet med en kompis. Den sista december åker hon ut ur den bostad hon hyr idag. Nu är reglerna för andrahandsuthyrning på väg att ändras... och Emmelie tror att det kommer att bli ännu svårare för den som inte har ett förstahandskontrakt i framtiden. Hör den politiska diskussionen mellan bostadsminister Stefan Attefall (KD) och Veronica Palm (S)

Mysigt eller förfärligt?


Jingel Bells och annan julmusik pumpar ur högtalarna i butikerna under julhandeln. Vad gör handlarna för att få oss att spendera våra pengar i just deras butik? Vilken musik får oss att stanna längre i affären och hur påverkas våra inköp av vilka låtar som spelas?

Hur ser vi på pengar?


Handeln räknar med att vi ska spendera 66 miljarder kronor i julhandeln i år, en siffra som ökat sedan mitten av 90-talet, men hur ser vi på pengar? Richars Wahlund, professor på Handelshögskolan i Stockholm gästar Plånbokenstudion.

Expertsvar


Ska jag skjuta upp mitt pensionsuttag och leva på sparade medel eller ska jag ta ut det direkt då jag går i pension? Den och många andra frågor om pension besvaras av vår expert Mikael Nyman.

Veckans lyssnarlista


Hur prutar man på bästa sätt eller man kanske inte ska pruta alls? Lyssnarnas åsikter i veckans lyssnarlista.

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Plånboken

Betaltjänstbolaget Klarna kritiseras för sina direktbetalningar. Vad stressar oss mest i julhandeln? Och är vi beredda att kasta ut skinkan från julbordet?

Kunder hamnar i prenumerationer på tidningar och böcker från Bonnier som de inte vill ha, därför förtjänar beteendeekonomen Richard H Thaler sitt pris och vad ska man tänka på om man funderar på att...

Bristande rutiner hos Kronofogden gör att vem som helst kan stoppa utmätningen av en skuld, vinnarna av Blåslampan vill guida småsparare rätt och hade 40-talisterna det bättre än vad 80-talisterna har...

Mer pengar till pensionärerna i den nya budgeten, men hjälper det dem med lägst pensioner? Utvecklad delningsekonomi i Göteborg och vad man ska tänka på när det kommer till samboskap och bostad.

Dubbelt så dyrt boende när innebandylaget tvingades boka via arrangören av cupen - vad händer när ungdomsidrotten kommersialiseras? Så lagar du mat för tio kronor och hör om näthandeln som blir fysisk...

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".