Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Om vetenskap, forskningsrön och ny teknik som förändrar vår värld. Varje vardag ger programmet fördjupning...
Ett avsnitt från Vetandets värld
Kristen tradition - dogmatisk eller öppen
Tor 13 dec 2012 kl 12:10
Kristen tradition kan vara dogmatisk eller öppen. Nathan Söderblom, ärkebiskop kring förra sekelskiftet, ville påverka sin tids tolkning av den kristna traditionen till att bli just mer öppen. I hans samtid... var ett mål med det att traditionen skulle kunna bli helande istället för delande i ett av krig sargat Europa. Kan man tillämpa hans tankar på dagens diskussion om skolavslutningar och Luciafiranden?

I Vetandets värld träffar vi teologen Anders Mogård vid Uppsala Universitet, som på lägger fram sin doktorsavhandling om Nathan Söderbloms traditionssyn.

Du som lyssnar och vill diskutera dessa frågor vidare rekommenderas att lyssna på Människor och tro fredag kl.15.03 som har telefonväkteri:
Är skolavslutningar och firanden i kyrkan förenligt med en icke-religiös skola? Vad tycker du? Skriv ett mail till Människor och tro på mot@sverigesradio.se eller ring på 08-24 15 00 imorgon fredag mellan kl. 13.00 och kl. 15.00 och berätta vad du tycker.

Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Vetandets värld
Vetandets värld
Igår kl 12:10(19 min)
Vetandets värld
Tis 22 aug kl 12:10(19 min)
Vetandets värld
Mån 21 aug kl 12:10(20 min)
Vetandets värld
Fre 18 aug kl 12:10(20 min)
Vetandets värld
Tor 17 aug kl 12:10(20 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".