Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Om humanistisk och samhällsvetenskaplig forskning. Du som lyssnare får höra om forskning om människan...
Ett avsnitt från Vetenskapsradion Forum
Hårda klappar under granen
Mån 17 dec 2012 kl 13:20
Så här veckan innan jul tipsar Tobias Svanelid och Urban Björstadius om böcker att önska sig eller ge bort i julklapp. Det handlar om allt från Calle Schewen för semesterfirande familjefäder och böcker... om att tänka både snabbt och långsamt, till kulturella ikoner och dygdernas renässans. De böcker som nämns i programmet är: Akademien sammanträder! av Helena Paulin Strömberg och Carl Otto Werkelid Bibliska ord av Olle Bergman Den hostande göken av Lars Vargö Drottningen och filosofen av Svante Nordin Dygdernas renässans red. Eva Österberg, Marie Lindstedt Cronberg och Catharina Stenqvist Evert Taubes värld av David Anthin Gudar eller människor av Ingmar Stenroth Kulturella ikoner av Hans Lund Latinska ord av Karin Westin Tikkanen Renhårigt och enkelt av Catrine Jurgander och Katarins Juvander Sven-David Sandström av Per F. Broman Sveriges nationallitteratur av Per Rydén Tänka, snabbt och långsamt av Daniel Kahneman Programledare är Urban Björstadius.
Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Vetenskapsradion Forum
Så uttrycks känslor i tal och musik Tis 03 jan kl 14:30(24 min)

Det handlar inte så mycket om vad vi säger utan hur vi säger det. När det kommer till att visa känslor så är både tal och musik universella språk, om än med vissa dialekter.

”Städning en ständig källa till konflikter” Tis 20 dec 2016 kl 14:30(24 min)

Damma, putsa, skrubba och feja, städningen är ett evigt sisyfosarbete som fortfarande är laddat med många starka känslor.

Hårda klappar under granen Tis 13 dec 2016 kl 14:30(24 min)

Det lackar mot jul och i veckans Vetenskapsradion Forum får vi tips om böcker att ge bort eller önska sig i julklapp.

Så smarta är politikerna Tis 06 dec 2016 kl 14:30(24 min)

Veckans Vetenskapsradion Forum handlar om hur smarta och representativa våra politiker egentligen är, och om varför det alltid blir diskussioner om hur ett riktigt luciatåg bör se ut.

Han granskar Uppdrag granskning Tis 29 nov 2016 kl 14:30(24 min)

De som granskar makten utövar själva en avsevärd makt, och tv-programmet Uppdrag granskning har kommit att fungera som en slags rättsinstitution.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".