Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett forum för den talade kulturessän där samtidens och historiens idéer prövas och möts.
Ett avsnitt från OBS
Radioessä: Johan Norberg om den exploderande lyckotrenden
Ons 26 dec 2012 kl 20:45
Vad är lycka? Och vad är det att leva ett lyckligt liv? I veckans radioessä undersöker författaren och idéhistorikern Johan Norberg den nya, nästan exploderande lyckotrenden. Men han reflekterar också... över våra gamla och nya föreställningar och fantasier om lycka. Programmet är en återutsändning från den 17 februari 2012.

BNP – bruttonationalprodukten -  ”mäter i kort allt”, sa en gång den amerikanske presidentkandidaten Robert Kennedy, ”utom det som gör livet värt att leva”. Men vad är det då som gör livet värt att leva? Ett lyckligt liv?

De senaste åren tycks intresset för lycka ha exploderat. Det forskas om lycka runt om i världen och ges ut en mängd handböcker i konsten att leva lycklig. Men jakten på lyckan är inte någon ny trend utan en huvudfåra i den västerländska idéhistorien. Många av de diskussioner och synsätt som man möter i dagens självhjälpslitteratur utvecklades för mycket länge sedan av tänkare som Aristoteles, Augustinus, Locke och Rosseau. 

 

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet OBS
OBS
OBS
Igår kl 13:04(10 min)
OBS
Tis 19 sep kl 13:04(10 min)
OBS
Mån 18 sep kl 13:04(9:58 min)
OBS
Tor 14 sep kl 13:04(10 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".