Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges bästa konserter inom klassisk musik, nutida musik, jazz, folk- och världsmusik.
Ett avsnitt från P2 Live
Romantiska sånger med barytonen Olle Persson och pianisten Mats Jansson
Ons 26 dec 2012 kl 19:30
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Konsert med Olle Persson, baryton och Mats Jansson, piano 1. Ludwig van Beethoven: An die ferne Geliebte (Alois Jeitteles). 2. Torbjörn Iwan Lundquist: Pour l'éternité, sept songes du coeur, uruppförande... 3. Robert Schumann: Liederkreis op 24 (Heinrich Heine). 4. Regnet och kärleken, en poetisk fantasi om regnet och kärleken. Sånger av Ned Rorem, Tor Aulin, Lille Bror Söderlundh, Jean Sibelius, Wilhelm Peterson-Berger och Edvard Grieg. Konsert 13/11 2011, Culturum, Nyköping.

Musik som spelats i avsnittet

 • 19.30
  Mats Jansson Piano, Olle Persson Baryton - An Die Ferne Geliebte
  Kompositör: Ludwig Van Beethoven
 • 19.45
  Olle Persson Baryton, Mats Jansson Piano - Pour L'Éternité, Sept Songes Du Coeur, Uruppförande.
  Kompositör: Torbjörn Iwan Lundquist
 • 20.07
  Olle Persson Baryton, Mats Jansson Piano - Liederkreis Op 24
  Kompositör: Robert Schumann
 • 21.01
  Olle Persson Baryton, Mats Jansson Piano - Så Skimrande Var Aldrig Havet
  Kompositör: Evert Taube
Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet P2 Live

Hör Elina Vähälä som solist i uruppförandet av Jan Sandströms violinkonsert och sen återvänder vi till New Directions Festival i Piteå och hör Erik Westbergs vokalensemble.

Var beredd på långa klanger och oväntade harmonier i detta festivalnedslag. Hör en långsam renässansblues för orgel och brass samt ett vokalverk baserat på ljud som produceras av det mänskliga örat.

Den tyska saxofonisten Nicole Johänntgen startade nätverket SOFIA för att unga, kvinnliga jazzmusiker ska samlas och stötta varandra. Vi spelade in henne och några kollegor under Ystad Jazzfestival.

Snabba danslåtar varvas med hjärtskärande ballader när Laura Cortese, en av dagens unga stjärnor inom amerikansk folkmusik, står på scen med sitt band. Dessutom hör vi skånelåtar med Karin Wallin.

KONSERT: Prins Eugen och musiken Mån 20 nov kl 19:03(117 min)

Lyssna på en helkväll med musik av tonsättare som har kopplingar till prins Eugen och hans konstnärskap, däribland Emil Sjögren och Wilhelm Stenhammar.

Upptäck avsnitt från liknande program

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".