Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet sänder inte längre. I detta program fick barnen plats i samhällsdebatten och du som lyssnare...
Ett avsnitt från Barnen
Felix och kampen mot maten
Fre 11 jan 2013 kl 11:03
- Innan varje måltid får man lite ångest för att man ska äta och bli mycket större. Sen när man har ätit så får man ångest för att man har ätit. Det känns som varje gång man ätit en måltid så går man upp... en fem-sju-tio kilo.

Barnen sänder Barnaministeriet dokumentär: Felix och kampen mot maten

Så beskriver 13-årige Felix sin relation till mat, en relation som är allt annat än bra. För han är en av de runt 100 000 svenskar som antas lida av ätstörningar. 

För Felix smög sig problemen på gradvis, det som började med idrott och noggrann kosthållning övergick snart till överträning och att i princip helt sluta äta. Till sist blev han så sjuk och undernärd att han lades in på en ätstörningsklinik.

Nu får han inte gå i skolan, inte träna och han tvingas följa ett matschema, men även om det stundtals känns hopplöst är kampen för att återvinna ett normalt förhållande till sin kropp och till mat i full gång.
Ett program av Frida Fernqvist.

Prod: Frida Fernqvist

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Barnen
– Du hade ju inga socbeslut i fickan Fre 17 okt 2014 kl 11:03(30 min)

Vad kan det betyda för ett barn att bli intervjad i radio? Att få sin röst hörd? I det sista programmet av Barnen söker Ylva Mårtens upp Sonny som hon intervjuade för 13 år sedan.

Jag duschar inte Fre 10 okt 2014 kl 11:03(29 min)

- Jag känner mig inte trygg att visa mig naken i skolan, det känns som att folk tittar och dömer, säger Linnea som går i åttan på Eneskolan i Järna. Linnea har inte duschat i skolan på tre år.

Läsa eller spela, det är frågan? Fre 26 sep 2014 kl 11:03(30 min)

Finns det en konflikt mellan barns dataspelande och bokläsande? Det undersöker Barnens reporter Ylva Mårtens. Kajsa Pasanen och Ramyar Shahsavari går i sexan i Frödingskolan i Karlstad. Vad kommer...

”Jag lär mig engelska när jag spelar" Fre 19 sep 2014 kl 11:03(30 min)

Spel är en stor del av många barns liv. Nio av tio barn ägnar sig åt att spela via datorn eller mobilen. Och var fjärde kille i mellanstadieåldern spelar mer än tre timmar per dag. Vad är grejen med...

Jag vill utforska världen Fre 05 sep 2014 kl 11:03(29 min)

Jens-Antonio är 11 år och tycker inte att han lär sig någonting i skolan. De stökiga eleverna tar över lektionerna och lärarna ger honom inga nya utmaningar, berättar han. Så han bestämmer sig för att...

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".