Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P1:s hälsojournalistiska program.
Ett avsnitt från Kropp & Själ
Behöver vi mjölk?
Tis 08 jan 2013 kl 10:03
Mjölken håller på att förlora sin status och allt fler varnar nu för negativa effekter, bland annat att det kan finnas ett samband mellan prostatacancer och mjölkdrickande män. Skolmatsalen är ett av få... ställen där den vita drycken fortfarande har en riktigt stark ställning, men här övergår allt fler till laktosfria alternativ. Laktosintolerans har blivit en vanlig diagnos, som ibland skymmer sikten för allvarligare sjukdomar. Vi går också till botten med ett av de vanligaste påståendena när det kommer till mjölk - nämligen att den ger starka ben. Medverkar gör bland annat: Alicja Wolk, professor i näringsepidemiologi, KI, Peter Grimheden, barnläkare och specialist på mag- och tarmsjukdomar vid Södertälje sjukhus, Håkan Jönsson, etnolog vid Lunds universitet. Programmet är en repris från 2012.
Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Kropp & Själ
Bota din talrädsla Tis 14 nov kl 10:03(55 min)

En presentation på jobbet. Ett tal på ett bröllop. Många får hjärtklappning av bara tanken på att tala inför grupp. Men det finns hjälp att få för att minska ångesten.

ADHD – funktionshinder eller superkraft? Tis 07 nov kl 10:03(55 min)

En diagnos som bara för med sig problem, eller en superkraft som ökar kreativitet och initiativförmåga? Den senaste tiden har debatten om ADHD svängt.

Andreas känner inga lukter Tis 31 okt kl 10:03(55 min)

Andreas har inte känt några lukter sedan han fick en hjärnskakning för nästan tio år sedan. Han saknar doften av en krispig höstdag och är ständigt rädd för att lukta illa.

FOMO, fear of missing out, kallas vår tids folksjukdom, som får näring från sociala medier. Men FOMO är i själva verket något djupt mänskligt. Det handlar om rädslan för att bli exkluderad.

Han kallas den främste friidrottaren genom tiderna. Om psyket och de fysiska förutsättningarna som krävs för att bli världens bästa sprinter.

Upptäck avsnitt från programmet Kropp & Själ

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".