Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
August Strindberg - en troende tvivlare
Fre 21 dec 2012 kl 14:03
Nygammal antisemitism i Ungern flyttar in i parlamentet. Reportage från Budapest om hur det är att leva som jude där efter jobbikparlamentarikers förslag om juderegistrering. Reporter Sara Moein. Utrikeskrönika... från Cecilia Uddén om utvecklingen i Egypten. Strindberg - en troende tvivlare. Samtal om August Strindbergs religiösa sökande med tre kännare på området, Mickaëlle Cedergren, som forskat på hans sena författarskap och hur det formats av den franska katolska traditionen, Per Stam, litteraturvetare och huvudredaktör för August Strindbergs samlade verk och seniorbiskopen Caroline Krook, som har ett livslångt intresse för Strindberg och som under året föreläst runt om i landet om hans förhållande till religioner. Nyhetssvep av Åsa Furuhagen. Idag ska jorden gå under - igen. Isa Andersson tittar närmare på undergångsteoriernas religiösa och mytiska historia.
Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro
Kvinnorna som kommer hem från IS Tor 07 dec kl 14:03(45 min)

Är de offer eller förövare, och hur ska Europa bemöta dem? Det handlar om kvinnor som varit med i islamiska staten i Syrien och Irak och nu återvänder till sina hemländer.

En kraftfull karl som strider för Kristus. En mjuk man som ägnar sig åt relationer. Se där två konkurrerande kristna mansideal. Människor och tro diskuterar kristen manlighet.

Bryr sig Gud om vem jag har sex med? Är Gud emot tillfälliga relationer - i så fall varför? I temaprogrammet om sex och religion delar lyssnarna med sig av sina tankar och erfarenheter.

Slöjförbud är ett allt vanligare inslag i svensk debatt. Människor och tro besöker Trollhättan, där Liberalerna vill stoppa alla religiösa symboler på barn och vuxna i kommunens verksamhet.

Präster och arbetare hamnade på olika sidor i det finska inbördeskriget för hundra år sen. Mellan kyrkan och folket uppstod en förtroendekris som bearbetats ända in i vår tid.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".