Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Om humanistisk och samhällsvetenskaplig forskning. Du som lyssnare får höra om forskning om människan...
Ett avsnitt från Vetenskapsradion Forum
Bollar och business – vad företag kan lära av fotboll
Mån 07 jan 2013 kl 13:35
Fotboll och företag har många likheter. Företag har därför mycket att lära av fotbollen - och fotbollen kan lära sig mycket av företagen. Det säger Sten Söderman som är professor i företagsekonomi vid... Stockholms universitet och författare till den nya boken Football and management, som handlar om allt från träningarna och matcherna till hur fotbollsklubbarna attraherar supportrar och genererar intäkter. Dessutom hör vi den före detta borgmästare i Bogotá, Antanas Mockus, som lyckades minska antalet omkomna i trafiken, få ner självmodern och få bukt med brottsligheten. Han använde ibland mycket okonventionella metoder som att placera ut clowner i trafiken, och nu ska han hjälpa forskare från Lund att undersöka stockholmarnas inställningar till en rad olika frågor. Matthias Baier är föreståndare för rättssociologiska enheten vid Lunds universitet och han menar att det kommer att fungera utmärkt att jobba med en metod utarbetad för sydamerikanska förhållanden. Programledare är Urban Björstadius.
Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Vetenskapsradion Forum
Så uttrycks känslor i tal och musik Tis 03 jan kl 14:30(24 min)

Det handlar inte så mycket om vad vi säger utan hur vi säger det. När det kommer till att visa känslor så är både tal och musik universella språk, om än med vissa dialekter.

”Städning en ständig källa till konflikter” Tis 20 dec 2016 kl 14:30(24 min)

Damma, putsa, skrubba och feja, städningen är ett evigt sisyfosarbete som fortfarande är laddat med många starka känslor.

Hårda klappar under granen Tis 13 dec 2016 kl 14:30(24 min)

Det lackar mot jul och i veckans Vetenskapsradion Forum får vi tips om böcker att ge bort eller önska sig i julklapp.

Så smarta är politikerna Tis 06 dec 2016 kl 14:30(24 min)

Veckans Vetenskapsradion Forum handlar om hur smarta och representativa våra politiker egentligen är, och om varför det alltid blir diskussioner om hur ett riktigt luciatåg bör se ut.

Han granskar Uppdrag granskning Tis 29 nov 2016 kl 14:30(24 min)

De som granskar makten utövar själva en avsevärd makt, och tv-programmet Uppdrag granskning har kommit att fungera som en slags rättsinstitution.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".