Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges bästa konserter inom klassisk musik, nutida musik, jazz, folk- och världsmusik.
Ett avsnitt från P2 Live
Orphei Drängar och finska YL – mäktig manskörsklang
Lör 05 jan 2013 kl 15:01
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Konsert med OD och YL Dirigenter: Cecilia Rydinger Alin och Pasi Hyökki. Konsert 14/10 2012, Uppsala Konsert & Kongress.

Orphei Drängar, OD, och Ylioppilaskunnan Laulajat, YL, är bekanta med varandra sedan länge och de två körerna betraktas av många som nordiska broderkörer. De båda har ett gemensamt repertoararv och tänker samtidigt ständigt framåt i nya musikaliska banor. Den här konserten har två teman, sakral manskörsmusik och nordisk-baltisk musik av kompositörer som Kuula, Sibelius, Tormis samt våra svenska romantiska tonsättare.

Sångsällskapet Orphei Drängar tillhör de främsta manskörerna i världen och leds sedan 2008 av Cecilia Rydinger Alin. OD bildades i Uppsala 1853 och har sedan dess vårdat den svenska körtraditionen och samtidigt ständigt utvecklat manskören som musikalisk uttrycksform. OD leds av Cecilia Rydinger Alin, 2011 års hedersupplänning. Hon är dessutom professor i orkesterdirigering och prorektor vid Musikhögskolan i Stockholm.

Ylioppilaskunnan Laulajats historia och profil liknar till stora delar OD:s. Kören grundades i anslutning till Helsingfors Universitet 1883 och hämtade inspiration från Tyskland och Sverige där OD redan firade stora framgångar. YL leds av Pasi Hyökki som är utbildad vid Sibeliusakademin i Helsingfors och för körprofiler som Eric Ericson och Anders Eby. Bland många utmärkelser har Hyökki utsetts till ”Best Conductor” vid Tammerfors Vocal Festival.

Musik som spelats i avsnittet

  • 16.32
    Orphei Drängar, Ylioppilaskunnan Laulajat, Dirigent Cecilia Rydinger Alin, Pasi HyÖkki Dirigent - Hej Dunkom Så Länge Vi Levom
    Kompositör: Trad Från Sverige
Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet P2 Live
P2 Live
Igår kl 19:03(147 min)
P2 Live
Tor 17 aug kl 19:03(117 min)
P2 Live
Ons 16 aug kl 19:03(117 min)
P2 Live
Tis 15 aug kl 20:30(90 min)
P2 Live
Tis 15 aug kl 19:03(87 min)
Upptäck avsnitt från liknande program
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".