Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
Ett avsnitt från Meny
Jämtländska Meny med Fia Gulliksson har nypremiär med trendforskare som gästkock
Tor 10 jan 2013 kl 10:03
Mitt i vintern är det nypremiär för Meny i P1 som i vår för andra säsongen kommer att sändas från Östersund. Först ut som gästkock är trendforskaren Ingela Stenson som utsetts till en av matsveriges mäktigaste... personer av tidningen Restaurangvärlden. Fia och Ingela steker pilgrimsmusslor, lagar gnocchi och smörstekt fjällsik direkt från Storsjön. Till efterrätt blir det svartvinbärsparfait. Det kommer också att handla om det som av många har spåtts att bli nästa stora trend efter surdegsbak och hemgjord korv, nämligen mjölksyrade grönsaker.

En annan av de trender som tas upp i programmet är att 2013 spås bli året när grönsakerna verkligen gör sitt intåg på krogarnas tallrikar och om hemodlingstrenden som väntas explodera både när det gäller krogar som odlar sin sallad på taken och hemmakockar som odlar i trädgårdar och på balkongen. Fia Gulliksson möter också deltagare och jury för Årets Mästerkock i TV4.

Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Meny
Säsongens bästa gurka heter – pumpa! Tor 16 nov kl 10:03(30 min)

Om att försöka odla världens största pumpa. Kockar och kokboksförfattares favoritpumpor och favoritrecept. Och om pumpor i Japan och Kina.

Vi hissar och dissar halvfabrikat Tor 09 nov kl 10:03(29 min)

Skäms du när du köper halvfabrikat? Eller är det smarta genvägar? Vad funkar? Och vad går bort? Vi provsmakar.

Socker – en gång var det dyrt och exklusivt. Det vita guldet. Socker var en av de viktigaste varorna under kolonialismen. Socker och slavhandel gick hand i hand.

Kommer kokboken långsamt dö, och det digitala ta över? Eller kan de ha nytta av varandra? Paret bakom Green Kitchen Stories siar om framtiden.

Bakom varje filé finns ett djur Tor 19 okt kl 10:03(30 min)

Nu är lammen så stora att det är dags för slakt. De flesta av oss vet ingenting om slakt. Och vill nog inte heller veta. Det är som att hela vårt samhälle bestämt sig för att mörka och glömma.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".