Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett forum för den talade kulturessän där samtidens och historiens idéer prövas och möts.
Ett avsnitt från OBS
Är ett demokratiskt Syrien möjligt?
Mån 14 jan 2013 kl 13:15
Det är den egyptiska magdansösen Sama al-Masris första protestvideo mot den egyptiske presidenten, Mohammed Morsi, vi ser här ovan. En protest mot att Morsi inte skaffat fram allt det guld och gröna skogar... han lovat. Två år har gått sedan Tunisiens diktator Ben Ali föll och i dag undrar vi vad händer när Syriens al-Assad faller? Inga Brandell - statsvetare specialiserad på Nordafrika och Mellanöstern - reflekterar över de möjligheter som finns för ett framtida, demokratiskt Syrien. Och gör bland annat en jämförelse med utvecklingen i Egypten.

I Egypten protesterar alltså magdansösen Sama al-Masri mot president Morsi, och drar – bildligt talat - byxorna av salafisterna.

Inga Brandell berättar om hennes satiriska videoinspelningar, och reflekterar över vad som kommer att hända i Syrien när Bashar al-Assad väl faller, i en jämförelse mellan Egypten och Tunisien.

Att Assad fallet anser Brandell är oundvikligt.

Länkar:
#link=343290#
#link=343291#

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Alla avsnitt från programmet OBS
OBS
OBS
Igår kl 13:04(10 min)
OBS
Tis 19 sep kl 13:04(10 min)
OBS
Mån 18 sep kl 13:04(9:58 min)
OBS
Tor 14 sep kl 13:04(10 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".