Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges bästa konserter inom klassisk musik, nutida musik, jazz, folk- och världsmusik.
Ett avsnitt från P2 Live
Barocka gubbar och moderna kvinnor!
Ons 16 jan 2013 kl 19:03
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
I kvällens P2 Live bjuder vi på två konserter som visserligen tillhör samma genre - instrumental västerländsk konstmusik - men som ändå tillhör olika världar. Andrea Tarrodi och Molly Kien är två unga... tonsättare som trots sina djupa kunskaper om traditionen tveklöst tillhör samtiden. Konserten vi får höra här, från Grünewaldsalen i Stockholms konserthus, har inte mindre än sex uruppföranden på programmet. Musiken är inspirerad av konsten i just Grünewaldsalen. Men först en konsert från Uppsala Konsert och kongress. En kväll då barockensemblen Il Giardino Armonico bjöd på musik av framför allt Georg Friedrich Händel - fyra av hans concerti grossi - men också verk av Francesco Geminiani och den relativt okände Michele Mascitti. Tre fantastiska gubbar vars musik, trots att den har ett antal hundra år på nacken, besitter en skönhet som ständigt bländar nya generationer.

19:03-22:00 P2 Live: Barocka gubbar och Moderna kvinnor
Kammarmusik med Il Giardino Armonico och Tarrodi & Kien

1. Il giardino armonico. Musik av Händel, Geminiani och Mascitti.
Konsert 2011, Uppsala Konsert & Kongress.
1. Georg Friedrich Händel:
a) Concerto grosso op. 6:10 d-moll
b) Concerto grosso op 6:8 c-moll
2. Michele Mascitti: Concerto grosso op 7:4 A-dur
3. Georg Friedrich Händel:
a) Concerto grosso op. 3:3 G-dur
b) Concerto grosso op. 6:3 e-moll
4. Francesco Geminiani: Follia u op d-moll

2. Kammarmusik av Andrea Tarrodi och Molly Kien. Musiker ur Kungliga filharmonikerna, Stockholm. Konsert 2011, Grünewaldsalen, Stockholms konserthus.
1. Andrea Tarrodi: Miroirs, Stråkkvartett nr 1, uruppförande
2. Andrea Tarrodi: Chárites, uruppförande
3. Molly Kien: Dances for Ariadne, uruppförande
4. Molly Kien: The Binding of Odysseus, uruppförande
5. Andrea Tarrodi: Empireo, uruppförande
6. Molly Kien: Hymn for Apollo, uruppförande

Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet P2 Live

Hör Marc-Antoine Charpentiers välkända Te Deum i en konsert från årets tidig musik-festival i Utrecht. Dessutom invigning av orgeln i Hamburgs nya spektakulära konserthus Elbfilharmonin.

P2 Live Lör 09 dec kl 21:00(60 min)

med Tina Ahlin. 1. Claude Debussy: Andra preludieboken (1913). Jean-Yves Thibaudet, piano. Från BBC radio international. 2. Andrea Tarrodi: Serenade in seven colours (2013). Västerås sinfonietta...

Världsdirigenten Gustavo Dudamel kommer till Stockholm och leder Kungliga filharmonikerna i den årliga Nobelkonserten. Det blir Jupitersymfonin av Mozart och Also Sprach Zarathustra av Strauss.

Kullervo är oäktingen som säljs som slav. Han utsätts för all sorts grymhet, fast överlever och hämnas med hjälp av magi – men Kullervo förstör och förgör i stort sett allt han ställs inför...

Följ med på festkonsert från Berwaldhallen när vi firar ett sekel av finländsk självständighet. På scenen bland annat sopranen Karita Mattila, en av Finlands största klassiska stjärnor.

Upptäck avsnitt från liknande program

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".