Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Om humanistisk och samhällsvetenskaplig forskning. Du som lyssnare får höra om forskning om människan...
Ett avsnitt från Vetenskapsradion Forum
Litterära barndomsskildringar och religiösa konflikter
Mån 21 jan 2013 kl 13:35
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Vår barndom följer oss på olika sätt genom hela livet och många anser att det är just under barndomen som vi blir de vi är. Olika epoker har tillmätt barndomen olika betydelse och inte minst idag så är... till exempel barndomsskildringar vanliga inom litteraturen. Nyligen hölls en tvärvetenskaplig konferens vid Göteborgs universitet om barndomen inom litteratur, religion och idéhistoria, och vi hör litteraturprofessorn Håkan Möller och idéhistorikerna Christine Quarfood och Per Magnus Johansson. Striderna i norra Mali har än en gång satt strålkastarljudet på de många olika religiösa konflikter som pågår runtom i världen. Ett vanligt antagande är att just religiösa konflikter är mer eller mindre olösliga, något som freds- och konfliktforskaren Isak Svensson vid Uppsala universitet vänder sig emot. I den nya boken Ending Holy Wars argumenterar han för att religiösa konflikter går att lösa genom förhandlingar om man integrerar de religiösa dimensionerna i förhandlingarna. Programledare är Urban Björstadius.
Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Vetenskapsradion Forum
Vetenskapsradion Forum
Tis 03 jan kl 14:30(24 min)
Vetenskapsradion Forum
Tis 20 dec 2016 kl 14:30(24 min)
Vetenskapsradion Forum
Tis 13 dec 2016 kl 14:30(24 min)
Vetenskapsradion Forum
Tis 06 dec 2016 kl 14:30(24 min)
Vetenskapsradion Forum
Tis 29 nov 2016 kl 14:30(24 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".