Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
Uppdrag graviditet
Fre 18 jan 2013 kl 14:03
Ska vi tillåta surrogatmödraskap i Sverige? Reportage om Tomas och Åsa, som fått barn med hjälp av en amerikansk surrogatmamma av Elina Perdahl. Diskussion mellan Cathrine Pålsson Ahlgren, kristdemokrat,... som sitter i Statens medicinsk etiska råd som utrett frågan. Hon är emot en lagändring och Maria Abrahamsson, moderat riksdagsledamot, som driver på för att Sverige ska tillåta surrogatmödraskap. Utrikeskrönika signerad Patrik Holmström i London. Israel går till val. Regeringen utmanas av det nationalreligiösa partiet " Det judiska Hemmet " Hur ser den politiska kartan ut på högerkanten bland nationalreligiösa och ortodoxa? Samtal med Anna Veeder, skribent och bloggare som bor i Israel och följer den politiska utvecklingen. Nyhetssvep med Elina Perdahl. Kvartsamtal med författaren Johanna Nilsson ,aktuell med romanen "Jag är den som skall komma" Rapport från Egypten och Åsa Furuhagen, två år efter revolutionen, inför nästa veckas sändning.
Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro
Kvinnorna som kommer hem från IS Tor 07 dec kl 14:03(45 min)

Är de offer eller förövare, och hur ska Europa bemöta dem? Det handlar om kvinnor som varit med i islamiska staten i Syrien och Irak och nu återvänder till sina hemländer.

En kraftfull karl som strider för Kristus. En mjuk man som ägnar sig åt relationer. Se där två konkurrerande kristna mansideal. Människor och tro diskuterar kristen manlighet.

Bryr sig Gud om vem jag har sex med? Är Gud emot tillfälliga relationer - i så fall varför? I temaprogrammet om sex och religion delar lyssnarna med sig av sina tankar och erfarenheter.

Slöjförbud är ett allt vanligare inslag i svensk debatt. Människor och tro besöker Trollhättan, där Liberalerna vill stoppa alla religiösa symboler på barn och vuxna i kommunens verksamhet.

Präster och arbetare hamnade på olika sidor i det finska inbördeskriget för hundra år sen. Mellan kyrkan och folket uppstod en förtroendekris som bearbetats ända in i vår tid.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".