Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
Ett avsnitt från Meny
Författaren Mons Kallentoft lagar lyxmåltid och bekämpar monster med mat och vin
Tor 24 jan 2013 kl 10:03
När Menys kock Fia Gulliksson gästas av deckarförfattaren Mons Kallentoft hänger de sig åt frosseri och lyx. De båda bjuder på en hedonisk anrättning och Mons Kallentoft berättar om sin nya bok Foodjunkie... om hur monstren från barndomen bekämpas med hjälp av dyra viner och förstklassiga middagar på de exklusivaste restaurangerna runt om i världen. I programmet lagas bland annat ljummad oxmärg med kaviar och cote de boeuf med grönmögelostfritters.

Vi skålar i champagne och ställer oss frågan om inte nykärnat smör från en fjällko kan vara lika stor smaksensation som en tiotusenkronorsrätt på en lyxkrog i Japan.

Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Meny

I juletid för matintresserade. Vi tipsar om julklappar och julmat.

Om pepparrot och wasabi, smakjämförelse, och hur kan man få sälja wasabipaste som mest är pepparrot?

Smörkris, vikingasmör och pyttemejeriet Tor 30 nov kl 10:03(30 min)

Smörkris i Frankrike, vikingarnas betydelse i smörets historia och vi gör smör i 24 kvadratmeter stort mejeri.

Tarmbakterierna, maten och du Tor 23 nov kl 10:03(30 min)

Lina Nertby och Mia Clase mötte tarmbakterierna för tre år sen och deras liv förändrades. Fredrik Bäckhed forskar på kopplingen tarmbakterier, mat och hälsa.

Säsongens bästa gurka heter – pumpa! Tor 16 nov kl 10:03(30 min)

Om att försöka odla världens största pumpa. Kockar och kokboksförfattares favoritpumpor och favoritrecept. Och om pumpor i Japan och Kina.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".