Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Om humanistisk och samhällsvetenskaplig forskning. Du som lyssnare får höra om forskning om människan...
Ett avsnitt från Vetenskapsradion Forum
Sociala medier allt viktigare vid brott och olyckor
Mån 28 jan 2013 kl 13:35
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Programmet är en repris från 10 december. Polisen har aktivt börjat jobba med sociala medier som Facebook och Twitter, något som både skapat stor uppmärksamhet och som också hjälpt dem att lösa brott... Dagens Vetenskapsradion Forum besöker Södermalmspolisen i Stockholm där Robert Kindroth berättar om hur han använder Facebook i sitt arbete. Anna Maria Böök är kommunikationsstrateg på Rikspolisstyrelsen, och hon säger att polisen ska finnas där allmänheten finns, och idag finns miljoner svenskar på olika sociala medier. Att allt fler kommuner, blåljusorganisationer och myndigheter nu finns på Facebook och Twitter har också intresserat forskare. Jonas Landgren är verksam vid Crisis Response Lab vid Chalmers i Göteborg, och han ser både nya möjligheter och nya utmaningar med den nya tekniken. Den kan både vara till hjälp när det gäller att få en överblick över en olycka eller en katastrof, men också försvåra arbetet för polis och räddningstjänst när till exempel människor strömmar till en olycks- eller brottsplats. Fredrik Bergstrand vid Göteborgs universitet forskar om hur räddningstjänst och ambulans kan utnyttja de sociala medierna, och han säger att framför allt bilder från till exempel allmänhetens mobilkameror kan vara till stor nytta. Programledare är Urban Björstadius.
Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Vetenskapsradion Forum
Så uttrycks känslor i tal och musik Tis 03 jan kl 14:30(24 min)

Det handlar inte så mycket om vad vi säger utan hur vi säger det. När det kommer till att visa känslor så är både tal och musik universella språk, om än med vissa dialekter.

”Städning en ständig källa till konflikter” Tis 20 dec 2016 kl 14:30(24 min)

Damma, putsa, skrubba och feja, städningen är ett evigt sisyfosarbete som fortfarande är laddat med många starka känslor.

Hårda klappar under granen Tis 13 dec 2016 kl 14:30(24 min)

Det lackar mot jul och i veckans Vetenskapsradion Forum får vi tips om böcker att ge bort eller önska sig i julklapp.

Så smarta är politikerna Tis 06 dec 2016 kl 14:30(24 min)

Veckans Vetenskapsradion Forum handlar om hur smarta och representativa våra politiker egentligen är, och om varför det alltid blir diskussioner om hur ett riktigt luciatåg bör se ut.

Han granskar Uppdrag granskning Tis 29 nov 2016 kl 14:30(24 min)

De som granskar makten utövar själva en avsevärd makt, och tv-programmet Uppdrag granskning har kommit att fungera som en slags rättsinstitution.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".