Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
Islamiseringen delar Egypten
Fre 25 jan 2013 kl 14:03
Två år efter revolten är Egypten ett delat land och sprickan går mellan dem som är för och emot en islamisering av staten där minoriteterna känner sig trängda. Samtal med Cecilia Uddén SRs Mellanösternkorrespondent... om stämningar och läget i Egypten på årsdagen Reportage med Frihets och rättvisepartiets presstalesman Alla Ibrahim Mostafa av Åsa Furuhagen. Samtal med Hanin Shakrah, frilansjournalist och religionsvetaren Susanne Olsson, som båda följer utvecklingen i Egypten. Reportage om kopternas utsatta situation av Åsa Furuhagen. Nyhetssvep av Jalal Lalouni. Debatt om huruvida Svenska kyrkan ska ge sig in som aktör inom välfärdssektorn med biskop Esbjörn Hagberg i Karlstad och samhällsdebattören Göran Greider. Utrikeskrönika av David Carlquist.
Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro

Slöjförbud är ett allt vanligare inslag i svensk debatt. Människor och tro besöker Trollhättan, där Liberalerna vill stoppa alla religiösa symboler på barn och vuxna i kommunens verksamhet.

TEMA: Himmel och helvete Tor 09 nov kl 14:03(47 min)

I en repris från maj 2017 fördjupar sig Människor och tro i temat "himmel och helvete". Det handlar om musik, politik, konst och film och i studion sitter programledare Tithi Hahn.

Präster och arbetare hamnade på olika sidor i det finska inbördeskriget för hundra år sen. Mellan kyrkan och folket uppstod en förtroendekris som bearbetats ända in i vår tid.

Ny, öppnare islam i Saudiarabien? Tor 26 okt kl 14:03(45 min)

Saudiarabiens unga befolkning vill ha ett normalt liv, säger Mohammed bin Salman, kronprins i Saudiarabien. Då krävs en återgång till moderat islam, menar han.

Motståndet mot moskéer Tor 19 okt kl 14:03(46 min)

Nya moskébyggen varit en trätofråga i Sverige i flera decennier. Men vilka är det i dag som motsätter sig nya byggen och hur motiverar de sitt motstånd?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".