Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Granskar medier & journalistik. Går bakom veckans rubriker & spanar in i framtidens medielandskap.
Ett avsnitt från Medierna
Påstådd tågstöld och övernaturligt skvaller
Lör 26 jan 2013 kl 11:03
Så kunde offret bli tjuv i tågkraschen i Saltsjöbaden Den här veckan har vi tagit pendeltåget till Saltsjöbaden och grävt i historien om det stulna tåget som kraschade rakt in i ett bostadshus - historien... om ett offer som hängdes ut som en tågtjuv i medier över hela världen. Det skulle dröja tre dygn innan städerskan fick upprättelse. Mediernas reporter Katarina Andersson har tagit reda på hur det kunde bli så. Och om hur en hel journalistkår okritiskt svalde anklagelsen från SL och Arriva. Politiska spelet som gav tv-licens för datorn I mitten av 1990 talet hotade radiotjänst med en snigel i ögat för dig som råkat glömma att betala din tv-licens. När SVT nästa månad lägger ut hela tablån i SVT Play och sänder alla kanalerna direkt på nätet - kommer all utrustning som du kan surfa med i princip betraktas som en tv-mottagare. Kommer radiotjänst att kräva dig på licenspengar även för surfplattan nu? Och vad är egentligen en tv? Reporter: Mattias Pleijel. Så fick Se och hör övernaturligt bra skaller Kanske har det hänt att du stått där vid tidningshyllan, funderat på om du på att köpa en sån där blank tidning. Dina ögon fastnar på ett frestande omslag. ”Glädjebesked på Haga. Estelle får ett syskon. Victoria blir mamma i augusti.” Hela omslaget präglas av kunglig mammalycka. Men sen, kanske först vid kassan när du ska betala, upptäcker du en kvinna i toppig hatt längst ned i hörnet och texten: Häxan Rosie spår kungaåret.Nyheten var ingen nyhet utan en spådom! Att ta in en spådam som hittar på skvaller som ännu inte hänt kan vara bra att ha i tider av nyhetstorka. Vi gjorde ett besök på Se & Hör för att lära oss mer om hur man kan tänka för skapa nyheter. Reporter: Martin Wicklin.
Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Medierna

Norran hade fel när busschaufför påstods visat porr för barn. Utredning om SR-profil klar – chefer agerade inte. Expressen ville styra artikel enligt Medievärlden. Ifrågasatt Östling-fokus efter UG.

Special: Symbolerna som drev dreven Lör 04 nov kl 11:03(35 min)

Vi repriserar tre delar ur vår sommarserie 2017. Om detaljerna som blev symbol för en hel granskning eller drev – ibland på bekostnad av den större bilden. Om kissblöjor, knäckebröd och kaffeflickor.

Hur fungerar pressetiken i ett läge där "alla" redan vet allt? Hör kvinnorna som gjorde uppror mot sexism och gubbsjuka på Aftonbladet -78. Hårt kritiserad forskarteori blev vikinganyhet med vingar.

Hård kritik mot Aftonbladet och TV4 efter upproret mot sexuella trakasserier och övergrepp. Vi besöker Helsingfors och Amsterdam. Hur blir det med public service-finansiering via skatten?

IT-säkerhetsexperter kritiska till Dagens Nyheters senaste IT-granskning. Facebook tar krafttag för öppenhet runt "dark ads". Och svenska journalister personliga på Twitter – utmanar yrkesideal.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".