Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
Ett avsnitt från Meny
Marmeladtillverkaren Berit Henriksson gästkockar i Meny med egenproducerade råvaror
Tor 31 jan 2013 kl 10:03
I veckans program besöker Fia Gulliksson den prisbelönta mathantverkaren och marmeladdrottningen Berit Henriksson på Rönngården i byn Böle strax norr om Östersund. Av morötter, älgfärs, nässlor, torkad... svamp, grönkål, björksav och hjortron tillagas en festmåltid med inspiration från Berits gård. Till förrätt bjuds på morotssoppa. Varmrätten består av älgfärsjärpar med jämtländsk ädelost och middagen avslutas med kokkaffe och Berits hjortrondrömmar; en kaka som många redan känner till.

I veckans Meny tar vi också med er till Frankrike; ett land vars levande mathantverk  inspirerat Berit att våga satsa på sin livsdröm. Men fransmännen inspireras också av oss svenskar och till exempel knäckebröd, skorpor och lax säljer redan bra i butikerna, och lingondryck serveras på restauranger som alternativ till alkoholhaltiga drycker.

Programmet tillhör kategorin: Livsstil

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Alla avsnitt från programmet Meny
Meny
Tor 21 sep kl 10:03(29 min)
Meny
Tor 14 sep kl 10:03(30 min)
Meny
Tor 07 sep kl 10:03(30 min)
Meny
Tor 31 aug kl 10:03(30 min)
Meny
Tor 29 jun kl 10:03(30 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".