Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Litterärt veckomagasin med Marie Lundström - författarmöten, reportage och lyrikläsningar.
Ett avsnitt från Lundströms Bokradio
Monika Fagerholm pratar mord och Agneta Klingspor om bekännelselitteratur
Lör 02 feb 2013 kl 08:05
Monika Fagerholm pratar om sin nya thriller Lola uppochner med Marie Lundström. Och så blir det gamla rävar och pinfärska debutanter: 50 år av skrivande med Agneta Klingspor och skräckblandad förtjusning... när Annakarin Thorburn ger ut sin första bok. Dessutom: ny poesi av och med Athena Farrokhzad och så går Bokcirkeln om Madame Bovary i mål!

Marie Lundström fortsätter (efter förra veckans möte med Jörn Donner) att plocka russinen ur den finlandssvenska litteraturen – Monika Fagerholm kommer till studion och berättar om sin nya bok Lola uppochner, en thriller om ett mord i en sömnig småstad.

Möte och litterär utgrävning med författaren Agneta Klingspor, aktuell med återutgivningen av två böcker och flera artiklar från sitt 50-åriga skrivande liv. Hur ser författaren till självbekännelseklassikern Inte skära bara rispa på dagens begrepp för självbiografisk litteratur: ”autofiktion”?

Vi träffar också en av vårens många spirande debutanter; Annakarin Thorburn berättar naket om glädjerus och rädsla inför recensiondagen av sin roman Jag biter i apelsiner.

Sista delen av bokcirkeln om den franska romanklassikern Madame Bovary - Märta Tikkanen och Jens Liljestrand fortsätter att smågnabbas och försonas i sin litterära diskussion också denna vecka.

Dessutom: poeten Athena Farrokhzad läser ur sin helt färska diktsamling Vitsvit.

Böcker som nämns i programmet:

Monika Fagerholm: Lola uppochner (2013).

Athena Farrokhzad:Vitsvit (2013)

Cora Sandel: Alberte och Jakob (1926), Alberte och friheten (1931), Bara Alberte (1939).

Agneta Klingspor: Tji fick du (2013), Dagböckerna 1962-1992 (2013)

Annakarin Thorburn: Jag biter i apelsiner (2013)

Gustave Flaubert: Madame Bovary nyöversättning av Anders Bodegård (2013)

Musik som spelats i avsnittet

 • 08.05
  Tape - In Valleys
  Album: Revelationes
  Kompositör: Tape
  Bolag: HÄPNA
 • 08.05
  The Go Team - Everyone's A Vip To Someone
  Album: Thunder Lightning Strike
  Kompositör: The Go Team
  Bolag: MEMPHIS INDUSTRIES
Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Lundströms Bokradio

Del två av bokcirkel kring Margaret Atwoods roman "Tjänarinnans berättelse" är här, och så träffar vi en amerikansk författare, hyllad för sitt språk.

Äntligen är det dags - höstens bokcirkel i Lundströms drar igång! Och så träffar vi Richard Ford som är här med en ny roman.

Finland 100 år Lör 04 nov kl 08:05(41 min)

Den här veckan bjuder Lundströms Bokradio på ett specialprogram för att uppmärksamma att det är etthundra år sedan Finland blev självständigt. Programledare: Marie Lundström.

Att städa ett hem, och en text Lör 28 okt kl 08:05(42 min)

Vi möter författaren Sergej Lebedev, och så pratar vi om städning med Margareta Magnusson och James Wood - av ett hem, och av en text.

Hur skriver man om smärta? Lör 21 okt kl 08:05(42 min)

Veckans program tar sig an frågor om främlingskap och gemenskap, våld och kärlek. Och när finns det egentligen tid att skriva?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".