Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges bästa konserter inom klassisk musik, nutida musik, jazz, folk- och världsmusik.
Ett avsnitt från P2 Live
Samiskt nationaldagsfirande + folkfiol med tangocello + modern storbandsjazz!
Tis 05 feb 2013 kl 19:03
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
P2 Live bjuder på tre spännande konserter av helt olika karaktär under tre timmar. Wimme Saari, som låter uråldrig samisk jojk och schamansång möta sina egna improvisationer och moderna ljudlandskap. Jean... and the Mean Machine som består av riksspelmannen och violinisten Jeanette Eriksson tillsammans med tangocellisten Beata Söderberg och då kan förunderliga möten uppstå. Och New Places Orchestra spelar specialskriven musik av Monica Dominique under ledning av Håkan Broström.

P2 Live: Samiskt nationaldagsfirande/Folkfiol med tangocello/Storband
Wimme Saari och hans band från YLE radio.
Jean and the Mean Machine: Jeanette Eriksson, fiol och Beata Söderberg, cello. EBU Spanien.
New Places Orchestra spelar Monica Dominique och Håkan Broström, Fasching december 2012.

Wimme Sari kallas oftast bara för Wimme och har rest världen runt under ett par decennier nu. I Esbo förra våren hade han med sig Tapani Rinne på klarinett, Tapani Rinne är f ö också mannen bakom RinneRadio, ett jazzpunkband som också gärna blandar in jojk, Juuso Hannukainen, slagverk, Matti Wallenius, akustiska stränginstrument och Tuomas Norvio, elektronik. Ja och då förstår man att det inte bara är gammal renlärig samisk jojk vi kommer att få höra utan både nya elektroniska blandningar men också Wimmes egna improvisationer. Vi kommer t ex att få höra hans totalt utflippade improvisation över Texas.

Jean and the Mean Machine består av riksspelmannen violinisten Jeanette Eriksson och cellisten Beata Söderberg som skapar spännande och kreativa kulturkrockar med sina olika traditioner. Vi ska höra en konsert från EBU folkfestival i Segovia Spanien förra året.

Under förra året samarbetade Sveriges Radio P2 med jazzklubb Fasching i Stockholm och Håkan Broströms storband New Places Orchestra. Tre olika kompositörer fick i uppdrag att göra ny musik till storbandet, vilket resulterade i en konsert och en radioinspelning på Jazzklubb Fasching. Första uppdraget gick till Cecilia Persson, det andra till Anna-Lena Laurin och det tredje till Monica Dominique.

Text: Marie Vesterholm

Musik som spelats i avsnittet

 • 19.31
  Wimme - The Freepop Birds
  Kompositör: Tapani Rinne, Wimme Saar, Kokkonen
 • 20.39
  New Places Orchestra, Håkan Broström - Inside The Rainbow,Svit I Tre Satser: Red Orange, Yellow-­‐Green,Blue-­&#8
  Kompositör: Monica Dominique
 • 21.25
  New Places Orchestra, Håkan Broström - Möt Våren I Södertälje(Swedish Love In Thesouthern Bronx
  Kompositör: Monica Dominique
Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet P2 Live
KONSERT: Prins Eugen och musiken Igår kl 19:03(117 min)

Lyssna på en helkväll med musik av tonsättare som har kopplingar till prins Eugen och hans konstnärskap, däribland Emil Sjögren och Wilhelm Stenhammar.

Violinisten Christian Svarfar och pianisten Henrik Måwe bjuder på Edvard Grieg och Amanda Maier-Röntgen. Dessutom Mariamusik med Lettiska Radions kör och Riga Sinfonietta.

KONSERT: Tonsättarfestival med HK Gruber Tor 16 nov kl 19:03(147 min)

I år är det den österrikiska tonsättaren Heinz Karl Gruber, eller HK Gruber, som står i centrum för Tonsättarfestivalen på Stockholms konserthus. Direktsändning från invigningen.

Ett program återigen ägnat åt orgel och gitarr. Amerikanska orgelviruosen Nathan Laube spelar Bach, Mendelssohn och Liszt. Därefter blir det både tjeckiska och norska/kinesiska gitarrister.

KONSERT: Roy Hargrove Quintet Tis 14 nov kl 20:30(90 min)

Lyssna på den utsålde konserten med den amerikanska trumpetaren Roy Hargrove och hans kvintett när de var på besök på Stockholm Jazz Festival tidigare i höstas.

Upptäck avsnitt från liknande program

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".