Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Viktigt meddelande till allmänheten i Ängelholm
(Publicerat idag kl 00.06)
Programmet som reder ut stora som små konsumentfrågor.
Ett avsnitt från Plånboken
Tre år efter inbrottet väntar Jackie fortfarande på att få tillbaka sina saker
Ons 06 mar 2013 kl 10:03
Kan man vara säker på att få tillbaka sina stulna ägodelar, om polisen hittar tjuvgodset och man själv har kvitton och foton på det som blivit stulet ? Jackie blev bestulen i sitt hem för tre år sedan... Smycken för drygt 90 000 kronor försvann i och med inbrottet. Trots att både tjuvarna och hälaren dömts för brottet och stora delar av tjuvgodset har hittats har Jackie inte fått tillbaka sina smycken. Jackie som har fotografier på sina smycken och en del kvitton kvar, har väntat i nästan ett å, efter domen, på att få tillbaka sina ägodelar som är beslagtagna av polisen och försäkringsbolaget.

Konsumentminister Birgitta Ohlsson gästar Plånboken

Regeringen vill stärka Allmänna reklamationsnämndens makt. Konsumentminister Birgitta Ohlsson gästar Plånboken och berättar om utredningen de just tillsatt för att öka konsumentskyddet för den som handlar i Sverige och inom EU.

 

Svåröppnade förpackningar

Att ta sig in i förpackningen runt ett nyinköpt usb-minne, kan kännas som att bestiga Mount Everest. Inte sällan behövs det både kniv och sax för att komma åt den köpta varan. Varför är förpackningarna så svårtforcerade?

 

Försäkringsfrågor

Vad täcker min hemförsäkring om jag lånar ut mitt hus? Gunnar Olsson, från Konsumenternas försäkringsbyrå svarar på lyssnarnas frågor om försäkringar.

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Plånboken

Betaltjänstbolaget Klarna kritiseras för sina direktbetalningar. Vad stressar oss mest i julhandeln? Och är vi beredda att kasta ut skinkan från julbordet?

Kunder hamnar i prenumerationer på tidningar och böcker från Bonnier som de inte vill ha, därför förtjänar beteendeekonomen Richard H Thaler sitt pris och vad ska man tänka på om man funderar på att...

Bristande rutiner hos Kronofogden gör att vem som helst kan stoppa utmätningen av en skuld, vinnarna av Blåslampan vill guida småsparare rätt och hade 40-talisterna det bättre än vad 80-talisterna har...

Mer pengar till pensionärerna i den nya budgeten, men hjälper det dem med lägst pensioner? Utvecklad delningsekonomi i Göteborg och vad man ska tänka på när det kommer till samboskap och bostad.

Dubbelt så dyrt boende när innebandylaget tvingades boka via arrangören av cupen - vad händer när ungdomsidrotten kommersialiseras? Så lagar du mat för tio kronor och hör om näthandeln som blir fysisk...

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".