Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet som reder ut stora som små konsumentfrågor.
Ett avsnitt från Plånboken
Tre år efter inbrottet väntar Jackie fortfarande på att få tillbaka sina saker
Ons 06 mar 2013 kl 10:03
Kan man vara säker på att få tillbaka sina stulna ägodelar, om polisen hittar tjuvgodset och man själv har kvitton och foton på det som blivit stulet ? Jackie blev bestulen i sitt hem för tre år sedan... Smycken för drygt 90 000 kronor försvann i och med inbrottet. Trots att både tjuvarna och hälaren dömts för brottet och stora delar av tjuvgodset har hittats har Jackie inte fått tillbaka sina smycken. Jackie som har fotografier på sina smycken och en del kvitton kvar, har väntat i nästan ett å, efter domen, på att få tillbaka sina ägodelar som är beslagtagna av polisen och försäkringsbolaget.

Konsumentminister Birgitta Ohlsson gästar Plånboken

Regeringen vill stärka Allmänna reklamationsnämndens makt. Konsumentminister Birgitta Ohlsson gästar Plånboken och berättar om utredningen de just tillsatt för att öka konsumentskyddet för den som handlar i Sverige och inom EU.

 

Svåröppnade förpackningar

Att ta sig in i förpackningen runt ett nyinköpt usb-minne, kan kännas som att bestiga Mount Everest. Inte sällan behövs det både kniv och sax för att komma åt den köpta varan. Varför är förpackningarna så svårtforcerade?

 

Försäkringsfrågor

Vad täcker min hemförsäkring om jag lånar ut mitt hus? Gunnar Olsson, från Konsumenternas försäkringsbyrå svarar på lyssnarnas frågor om försäkringar.

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Plånboken
Plånboken
Igår kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 13 sep kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 06 sep kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 30 aug kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 23 aug kl 10:03(50 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".