Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Dokumentära berättelser från Sverige och världen.
Ett avsnitt från Verkligheten i P3
Brev från en elflykting
Ons 20 mar 2013 kl 18:03
En timme och en minut in tar den omdiskuterade och kritiserade "Gubbslemsdebatten" en oväntad vändning. Täppas Fogelberg byter ämne helt - till att dissa elöverkänsliga, att de backat in i en offerroll... Men är det så? Ikväll möter du unga elflyktingen Febe. Det började med ett brev.

"Gubbslemsdebatten" på Grävande Journalisters seminarium i Göteborg för ett par veckor sedan har blivit mycket uppmärksammad och hårt kritiserad för att äga rum på ett internt journalistevent. Det har blivit löpsedlar, upprop och en uppsjö följddebatter om vad som egentligen hände. 

Ämnena rörde sig kring feminism, rasism och att inta en offerroll. Mindre uppmärksammat är Täppas Fogelbergs kritik av elöverkänsliga. Han menar att de backat in i sin offerroll. 

Men hur förhåller man sig som elöverkänslig till att hela samhället inte tror på en?

I Verkligheten ikväll återberättar vi historien om den unga arkitekten Febe som flyttat ut i skogen mot sin vilja. Verklighetens Gustav Asplund tar på sig vandrarkängorna och beger sig till stugan i Hälsingland. Han kommer att få en rejäl överraskning.

Musik som spelats i avsnittet

 • 18.03
  Wintergatan - Sommarfågel
  Album: Sommarfågel
  Kompositör: Martin Molin
  Bolag: ELIN HEDMAN
 • 18.09
  Jonathan Johansson - Blommorna
  Album: Blommorna
  Kompositör: Johan Eckeborn, Jonathan Johansson
  Bolag: HYBRIS
 • 18.19
  Deadboy - Fireworks
  Kompositör: Deadboy
 • 18.27
  Rhye - Open
  Album: Open
  Kompositör: Robin Braun, Michael Milosh
  Bolag: INNOVATIVE LEISURE
Programmet tillhör kategorin: Dokumentär
Alla avsnitt från programmet Verkligheten i P3

Den misslyckade återträffen. Från mobbad till mobbare. Leo, 16, slår tillbaka mot mobbarna. Rubrikerna i söndagsutgåvan av Verkligheten!

Den misslyckade återträffen Ons 15 nov kl 20:06(24 min)

När Mikael åker till Chile för att träffa sin biologiska bror för första gången förväntar han sig en återträff som på TV. Det blir raka motsatsen – en katastrof.

Leo, 16, slår tillbaka mot mobbarna Tis 14 nov kl 20:06(15 min)

Allt börjar med att Leo beställer hem en crèmefärgad japansk klänning från nätet. Hon älskar den. Det gör inte hennes klasskompisar. Men efter flera års utsatthet slår nu Leo tillbaka mot mobbarna.

Från mobbad till mobbare Mån 13 nov kl 20:06(21 min)

Redan i mellanstadiet blir Ümit mobbad för sina "man boobs". Men i sjuan kommer han tillbaka efter sommarlovet som en ny kille och plötsligt vill alla hänga med honom. Det är då det händer.

Emma växte upp i sexsekten Guds Barn. Dessutom "Mitt liv med hästviskaren" och "Pappa utan pappa". I Verklighetens söndagsutgåva!

Upptäck avsnitt från programmet Verkligheten i P3

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".