Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Den bästa elektroniska musiken och ljudkonsten.
Ett avsnitt från Elektroniskt i P2
BUCHLASYNTHENS HISTORIA & WENDY CARLOS
Sön 28 apr 2013 kl 20:00
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Helena Lopacs fantastiska serie om instrumenten inom den elektroniska musiken har kommit fram till Buchlasynthen. Övrigt i urval från Elektroniskt-redaktionen; Lisa Wall går lös på Lapalux-albumet Nostalchic... och pionjären Wendy Carlos, Johanna Olofsson har plockat en låt av Joel Mull, Erik Mikael Karlsson slår ett slag för Echodeck och låter Marja-Leena Sillanpää & Patrik Boman sköta relationssnacket. Läs mer om Wendy Carlos:

Våren är äntligen här men Elektroniskt blickar redan fram mot midsommar med Wendy Carlos kittlande komposition Land of the midnight sun. Wendy skrev redan som tioåring avancerade musikstycken och som senare kom att komponera musik till bland annat The Shining och A Clockwork Orange och är en av våra stora favoriter.

Vi har kommit till tredje delen i Helena Lopacs serie om klassiska musik inom den elektroniska musiken och får återigen besöka Elektronmusikstudion på Söder Mälarstrand och lära oss det mesta som går att lära om den klassiska Buchlasynthen. Programledare Lisa Wall har gjort en mix av Lapalux album Nostalchic och så spelar vi ett nytt spår med Marja-leena Sillanpää & Patrik Boman som handlar om en imploderande relation. Dessutom svensk-amerikanske William Brunsons stycke The Lute of Pytagoras från 1996, audiovisuella och experimentella Echodeck, ett nytt spår från svenska globetrottern och technoveteranen Joel Mull och musik från Henrik Rylander som ni har hört i The Soundtrack Of Our Lives och Skull Defekts. Och så presenterar vi vinnaren i förra veckans quiz!

Elektroniskt i P2 utgår söndagen den 5 maj pga telefonväkteri med anledning av sametingsvalet.

Musik som spelats i avsnittet

 • 20.01
  Echodeck - Combat Radius Love
  Kompositör: Echodeck
 • 20.06
  Henrik Rylander - Formation 05
  Kompositör: Henrik Rylander
  Bolag: FIREWORK EDITION RECORDS
 • 20.14
  Emp - 130304bnc
  Kompositör: Mattias Persson
 • 20.27
  Carlos, Wendy - Land Of The Midnight Sun
  Album: Sonic Seasonings
  Kompositör: Carlos, Wendy
  Bolag: ?
 • 21.18
  William Brunson - Lute Of The Pytagoras
  Kompositör: William Brunson
  Bolag: Elektron Records
 • 21.51
  Lapalux - Without You
  Kompositör: Lapalux
  Bolag: BRAINFEEDER
Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet Elektroniskt i P2
Dystopier Lör 17 mar kl 22:00(120 min)

Speglar vågen av dystopisk elektronisk musik det oroliga klimatet i världen? Möt albumaktuella Sonae, gränslöst produktive Dominick Fernow och new-wave-legenden Gary Numan.

Speglar vågen av dystopisk elektronisk musik det oroliga klimatet i världen? Möt albumaktuella Sonae, gränslöst produktive Dominick Fernow och new-wave-legenden Gary Numan.

Elektroniskt i Kairo Lör 10 mar kl 22:00(120 min)

Musikscenen i Kairo sjuder av aktivitet! Och två av de viktigaste artisterna på den egyptiska huvudstadens undergroundscen är Nadah el Shazly och Cherif El-Masri. Här möter du dem båda.

Musikscenen i Kairo sjuder av aktivitet! Och två av de viktigaste artisterna på den egyptiska huvudstadens undergroundscen är Nadah el Shazly och Cherif El-Masri. Här möter du dem båda.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".