Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P1:s hälsojournalistiska program.
Ett avsnitt från Kropp & Själ
Killar som skär sig
Tis 21 maj 2013 kl 10:03
Han gör det på skolans toalett, eller sena nätter hemma i pojkrummet. Han gör det på benet, ovanför kalsongkanten, så att ingen ska se resultatet. Anders Hagström började skära sig i 14-årsåldern. Det... ger en endorfinkick och ångesten dämpas för stunden, men kommer sedan ändå tillbaka. Efter flera år bestämmer han sig för att sluta på egen hand. Självskadebeteende är vår tids ”tonårssjuka” men det finns många missuppfattningar om fenomenet, till exempel att det bara är unga tjejer som skadar sig själva. Dagens Kropp & Själ handlar om ett fenomen det hittills varit ganska tyst om; unga självdestruktiva killar. Gäster i studion är psykologen Jonas Bjärehed, Therese Eriksson, beteendevetare och psykoterapeuten Therese Sterner.
Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Kropp & Själ
Djuret människan Tis 12 dec kl 10:03(55 min)

Det finns en dubbelhet i relationen mellan människa och djur. Vi tycker oss stå över dem men är samtidigt beroende av dem. Förtjänar vi vår särställning i naturen eller är vi ett djur bland andra?

Trångbodd 2017 Tis 05 dec kl 10:03(55 min)

Familjen Maagbi bor fyra personer på 14 kvadrat. I ett rum lagar de mat, sover och leker. De har inget kök utan får diska på golvet i badrummet.

Sofia Pettersson, 41, har Alzheimers sjukdom. Hon beskriver det som en baksmälla som aldrig går över. Om några år kommer hon att förlora sitt närminne och ha svårt att känna igen sina närstående.

Rusning till transvården Tis 21 nov kl 10:03(55 min)

Antalet personer som söker sig till vården för att de inte känner igen sig i det kön de föddes med, könsdysfori, har ökat stort. Lång väntan på diagnos och behandling leder till stort lidande.

Bota din talrädsla Tis 14 nov kl 10:03(55 min)

En presentation på jobbet. Ett tal på ett bröllop. Många får hjärtklappning av bara tanken på att tala inför grupp. Men det finns hjälp att få för att minska ångesten.

Upptäck avsnitt från programmet Kropp & Själ

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".