Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Litterärt veckomagasin med Marie Lundström - författarmöten, reportage och lyrikläsningar.
Ett avsnitt från Lundströms Bokradio
Bokcirkeln, Szymborskas sista dikter och 100 år av recensioner
Lör 01 jun 2013 kl 08:05
Wislawa Szymborska berättade för översättaren och vännen Anders Bodegård att titeln på hennes sista bok skulle bli Nog nu. Szymborska hann inte se dessa sina sista dikter i tryck, men Bodegård kommer... till studion och talar om sin relation till nobelpristagaren och hennes poesi. Bokcirkeln fortsätter: Jenny Jägerfeld, psykolog och ungdomsboksförfattare, läser tillsammans med Petter Alexis, rappare, den snart sextio år gamla klassikern Bonjour tristesse av Francoise Sagan. De svenska recensionerna sägs ibland ha blivit kortare, mer jag-centrerade, och mer elaka… Men vad är myter och vad är egentligen sant? Svaren finns i en avhandling som nu läggs fram vid Karlstad universitet: Kritikens ordning - svenska bokrecensioner 1906, 1956 och 2006. Forskaren Lina Samuelsson har gått till källorna och studerat svensk litteraturkritik med tre nedslag i ett spann på 100 år. Och så har vår kulturkorrespondent Gunnar Bolin varit i Bulgarien och träffat poeten, essäisten och reseskildraren Kapka Kassabova. Programledare: Marie Lundström Producent: Jon Jordås
Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Lundströms Bokradio

Del två av bokcirkel kring Margaret Atwoods roman "Tjänarinnans berättelse" är här, och så träffar vi en amerikansk författare, hyllad för sitt språk.

Äntligen är det dags - höstens bokcirkel i Lundströms drar igång! Och så träffar vi Richard Ford som är här med en ny roman.

Finland 100 år Lör 04 nov kl 08:05(41 min)

Den här veckan bjuder Lundströms Bokradio på ett specialprogram för att uppmärksamma att det är etthundra år sedan Finland blev självständigt. Programledare: Marie Lundström.

Att städa ett hem, och en text Lör 28 okt kl 08:05(42 min)

Vi möter författaren Sergej Lebedev, och så pratar vi om städning med Margareta Magnusson och James Wood - av ett hem, och av en text.

Hur skriver man om smärta? Lör 21 okt kl 08:05(42 min)

Veckans program tar sig an frågor om främlingskap och gemenskap, våld och kärlek. Och när finns det egentligen tid att skriva?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".