Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Från en kyrka i Sverige. Vi sänder även gudstjänster som innehåller religionsmöten.
Ett avsnitt från Gudstjänsten
Den inre vägen
Sön 09 jun 2013 kl 11:03
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
- Människor behöver få känna att det är ok att tvivla, känna sorg, inte vara stark. Jag tror att vi behöver lite osminkat, lite smuts under naglarna, att det är på riktigt - livet. Vi behöver våga prata... om det som vi känner igen oss i, det som vi kan relatera till, säger Magnus Hördegård som skrivit musiken och sångtexterna i gudstjänsten. Hans sånger har tagit tag i publiken.

- En präst på Gotland beskrev låtarna som små predikningar för ett helt år, berättar Magnus.
Hördegårds Fyra är ett projekt, där han som pianist valt att samarbeta med Allis Brorsson, sång och fiol, Göran Larsson, elbas, och Johan Junstrand, trummor och slagverk.
I gudstjänsten predikar välkände författaren, skolprästen och församlingsprästen Torgny Wirén, Jönköping. Gudstjänsten binds ihop med tankar och berättelser av Magnus Hördegård.

Om Slottskapellet i Jönköping
Slottskapellet beskrivs ofta som en av Jönköpings vackraste byggnader och uppfördes redan år 1694. Ritningarna till kapellet gjordes av dåvarande landshövdingen i Jönköping, Erik Dahlberg. Kapellet byggdes som en planutformning likt ett grekiskt kors. Under senare delen av 1800-talet genomfördes en grundlig renovering av kapellet varvid tre tillbyggnader gjordes: vapenhus i norr och söder, samt sakristia i öster. Kapellet utgör även jordfästningskapell för Dunkehalla kyrkogård. 1991 totalrestaurerades kapellet med ny färgsättning, ny altarmålning och ny tornprydnad. Det är en mycket annorlunda altartavla som är gjord av framlidne professtorn och konstnären Sven Ljungberg, Ljungby. Han har utgått från sin egen trädgård, men har också plockat in djur, som har ett symbolvärde i Bibeln. 

Bibeltexter som läses i gudstjänsten
Jesaja 35:6-10
Galaterbrevet 5: 22-23a
Jeremia 18:1-6

Tekniker: Lennart Nilsson, Magnus Walfridsson.
Producent: Karin Malmsten Sveriges Radio Jönköping.

Musik som spelats i avsnittet

  • 11.56
    Magnus Hördegård Piano, Göran Larsson Elbas, Johan Junstrand Trummor Slagverk, Hördegårs Fyra - Mellan Tellus Och Mars
    Kompositör: Magnus Hördegård
Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Gudstjänsten
Gudstjänsten
Sön 17 sep kl 11:03(57 min)
Gudstjänsten
Sön 10 sep kl 11:03(57 min)
Gudstjänsten
Ons 06 sep kl 19:03(32 min)
Gudstjänsten
Sön 03 sep kl 11:03(57 min)
Gudstjänsten
Sön 27 aug kl 11:03(57 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".