Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
Ett avsnitt från Meny
Meny firar nationaldagen med att laga samiskinspirerad festmåltid
Tor 06 jun 2013 kl 10:03
Programledaren Fia Gullikssons gästkock denna vecka heter Anna Skielta. Hon är uppvuxen i en renskötarfamilj på traditionell samisk mat som fisk, renkött och inälvsmat. - Ju äldre jag blir desto mer uppskattar... jag "barndomsmaten". Jag tycker att renkött är det finaste köttet som finns och äter det mer än ett par gånger i veckan, säger Anna Skielta, som även anammat den samiska kosthållningen som anpassas efter året och tillgången på råvaror. I programmet lagas bland annat blodpannkaka med rökt renfeta och rårörda lingon, grillad renbog med bakad potatis, ogrässallad, hjortron och samisk fjällörtsröra, rabarberkvannekräm med gräddmjölk och enbärste.
Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Meny
Meny
Tor 21 sep kl 10:03(29 min)
Meny
Tor 14 sep kl 10:03(30 min)
Meny
Tor 07 sep kl 10:03(30 min)
Meny
Tor 31 aug kl 10:03(30 min)
Meny
Tor 29 jun kl 10:03(30 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".