Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges bästa konserter inom klassisk musik, nutida musik, jazz, folk- och världsmusik.
Ett avsnitt från P2 Live
Mollie O’Brien & Rich Moore och Kebnekajse på Korröfestivalen 2012 + Krister Jonsson Trio med Svante Henryson och Tromsö kammarorkester
Tis 18 jun 2013 kl 19:03
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
P2 Live bjuder ikväll på tre konserter. Två av dem kommer med sommarminnen från Korröfestivalen och en tar oss till en annan mer nordlig festival, nämligen Barentsjazz i Tromsö. Sändningen är en repris... från 12 februari i år.

19:03-22:00 P2 Live: Sommarglimtar från Korröfestivalen/Jazztrio med kammarorkester
1. Mollie O’Brien och Kebnekajse, Korröfestivalen 2012.

2. Krister Jonsson Trio med Svante Henryson och Tromsø kammarorkester ledd av Jonas Nydesjö: Krister Jonsson, gitarr, Svante Henryson, cello, Dan Berglund, bas och Peter Danemo, trummor. Konsert 15/11 2012, Kulturhuset, Tromsö. 15 nov 2012. Presentation: Marie Vesterholm

Vi beger oss till Korrö sista helgen i juli, förra året som alla andra år, i sydöstra Småland fyra mil sydost om Växjö, längs vägen till Rävemåla... Då har vi satt Korrö på kartan. Den tid på sommaren då man plötsligt märker att kvällarna börjar skymma och sommaren är som varmast.

Några i publiken slår sig ner i gräset och lyssnar, ligger på en filt och tittar upp i himlen medan de njuter konsert, eller dukar fram picknick med sina barn mitt i musiken.

Molly O’Brien och Rich Moore verkar lika avslappnade som publiken. Båga i storskjortor och jeans och han har en svart liten hatt. Vi är i Stora tältet och det är väldigt varmt.

De har båda har förresten kallats "två nationella musikaliska skatter" av en musikerkollega. Och ”bland de bästa att hålla amerikansk musik levande”.
Och i den minst lika varma Restaurangscenen där luften står stilla finns Kebnekajse - folkrockarna som var banbrytande för 40 år sen med sin blandning av just folkmusik och rock. De gjorde comeback för ett par år sen och har gjort en del turnéer sen dess. Det är mycket sjuttiotalsanda över låtarna som också har mycket improviserade inslag.

I Tromsö hör vi musik av gitarristen Krister Jonsson Trio med cellisten Svante Henryson och Tromsö kammarorkester ledd av Jonas Nydesjö. Övriga i trion är, Dan Berglund, bas och Peter Danemo, trummor. Konserten ägde rum under Barentsjazz i Kulturens Hus i Tromsö.

Text: Marie Vesterholm

Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet P2 Live
P2 Live
Lör 19 aug kl 21:35(25 min)
P2 Live
Lör 19 aug kl 18:03(57 min)
P2 Live
Fre 18 aug kl 19:03(147 min)
P2 Live
Tor 17 aug kl 19:03(117 min)
P2 Live
Ons 16 aug kl 19:03(117 min)
Upptäck avsnitt från liknande program
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".