Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Valda delar ur P1 Kultur - programmet som introducerar, fördjupar och analyserar.
Ett avsnitt från Kulturpoddar i P1
Kartan och verkligheten del 2: alliansens kulturpolitik – som idé och som vardag
Ons 26 jun 2013 kl 18:15
I de två programmen Kartan och verkligheten tittar kulturredaktionen närmare på alliansens kulturpolitiska visioner och hur det har blivit i den realpolitiska vardagen. Ett drygt år återstår till valet,... vad har de uppnått och vad återstår att förverkliga? Blev det som alliansen hade tänkt sig? I dagens program diskuterar en kunnig panel alliansens kulturpolitik under programledare Elin Claeson. Dessutom, en Klassiker om en av den svenska kulturpolitikens äldre - men bestående - instutitioner: Svenska akademien.

I Kartan och Verkligheten del 2 medverkar debattören Qaisar Mahmood, Anna Carlsson, ordförande för Teaterförbundet, Calle Nathanson, VD för Folkets hus och parker, Timbros kulturansvariga Lars Anders Johansson samt Sanna Rayman, ledarskribent på Svenska Dagbladet.

Klassikern om Svenska akdemien är gjord av Mattias Berg och hörs sist i programmet som programleds av Elin Claeson och producerats av Maria Götselius.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1

Att bli refuserad eller att bli publicerad. För de flesta som skriver har den gränsen en närmast magisk kraft. Richard Dinter undersöker vad det betyder att bli avvisad som författare.

"Som av fåglar genomflugen" heter litteraturprofessorn Birgitta Holms mythobiografi om konstnären och aktivisten Helga Henschen som också är aktuell med en utställning på Thielska galleriet.

Hundra år sedan Oktoberrevolutionen Ons 08 nov kl 15:00(40 min)

I Moskva är det bara det lilla kommunistpartiet som firar minnet av Oktoberrevolutionen och i Tammerfors finns det enda Leninmuseet utanför Ryssland.

Eva Bergman: "Teater är livsnödvändigt" Tis 07 nov kl 13:01(30 min)

– Jag är ingen avantgarde-regissör, jag har hållit mig i underhållningsbranschen, säger Eva Bergman. Sedan hon lämnade Backateatern 2001 arbetar hon med olika projekt och uppsättningar.

Redan de gamla grekerna... På Dramatens stora scen i Stockholm spelar man nu Sofokles dramer Oidipus och Antigone efter varandra i en dubbelföreställning.

Upptäck avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".