Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet som reder ut stora som små konsumentfrågor.
Ett avsnitt från Plånboken
Från några 100-lappar till flera tusen för att kunna höra
Ons 26 jun 2013 kl 10:03
Annika erbjöds köpa hörapparater för 26 000 kronor, trots att det fanns apparater som fyllde hennes behov för bara 600 kronor. Sedan hörselvården avreglerades finns det många som vill tjäna på din svikande... hörsel. Hur stor del av kostnaderna du själv får betala för skiljer sig också mycket åt beroende på var i landet du bor.

Gode män inte alltid så goda


Att inte ha rätten att bestämma över sin egen ekonomi: var man ska bo, vilken kvällsmat man ska handla, eller när det har blivit dags att köpa nya kläder. Det är nog bland det värsta många kan tänka sig att råka ut för. Desto viktigare då att reglerna kring förmyndarskap är tydliga och att tillsynen fungerar bra. Men en ny rapport från Timbro visar på skrämmande brister.   

Från självförsörjande bonde till shopaholic


Hur gick det egentligen till när vi blev fullfjädrade konsumenter? Vilka prylar har betytt mest genom tiderna och hur såg den tidiga reklamen ut? Det är några av frågorna som vi försöker reda ut i vår sommarserie om konsumenthistoria. Första delen tar avstamp i 1800-talet.

Expertsvar


Måste jag spara kartongen för att vara säker på att kunna åberopa garantin? Den och fler lyssnarfrågor besvaras av vår konsumentexpert Carina Lundgren.

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Plånboken
Plånboken
Ons 16 aug kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 09 aug kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 02 aug kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 26 jul kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 19 jul kl 10:03(50 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".