Sarita Skagnes

Sändes tisdag 9 juli 2013 kl 13:00
1 av 5
I studion. Snart klar.
2 av 5
I studion. Snart klar.
Koncentrerad.
3 av 5
Koncentrerad.
Sarita Skagnes med producent Ulla Walldén och det fina Sommardiplomet
4 av 5
Sarita Skagnes med producent Ulla Walldén och det fina Sommardiplomet
5 av 5

Föreläsaren, författaren och servicemanager

Hon blev misshandlad, torterad och utstött – av sin egen familj. I sitt Sommarprat berättar Sarita Skagnes, 43, om livet som oönskad flicka och kampen för sin frihet.
- Pappa ville döda mig direkt, säger Sarita Skagnes i sitt Sommar i P1.

Sarita Skagnes, som idag bor i Värmland är född i Punjab, Indien, som ett oönskat flickebarn. Hennes familj lämnade bort henne till fastern där hon fick arbeta oavlönat som tjänsteflicka. Kusinen utnyttjade henne sexuellt, och hon blev även utsatt för psykisk misshandel.

- Varför har kvinnor haft så låg status i vår värld att vi måste dödas, säljas eller väljas bort? Det har jag tänkt på hela mitt liv, säger Sarita Skagnes.

Om Sarita Skagnes

Flickan som fick ”frihetsvingar” och orsakade en skandal men fann sitt människovärde. Föddes som oönskat flickebarn och redan då ville hennes far ta livet av henne. Byttes bort mot en pojke och växte upp som tjänsteflicka i Indien. I sin bok Bara en dotter beskriver hon hur hon sedan kom till Norge som 16-åring och tvingades bryta all kontakt med sin familj sedan hon förälskat sig i en norsk man. Jobbar idag för flera välgörenhetsorganisationer och föreläser om flickors utsatta situation i världen. Hennes bok har hittills utkommit på norska, svenska, finska och engelska.

Skriv ut
Se låtlista

Dela