Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sändes tisdag 23 juli 2013 kl 13.00

Niklas Zennström

- Nu var det krig och vi insåg att fienden var stor och långsam och vi var små och rörliga så det blev självklart gerillataktik för vår del, berättar Zennström om Kazaa-tiden i sitt Sommarprogram.

Han berättar också när den världskände investeraren Rupert Murdoch hörde av sig och ville träffa Niklas Zennström och kompanjon som startat ip-telefonibolaget Skype som på bara några år växt till en global succé.

- Ett möte man inte säger nej till, berättar Zennström i programmet. På sittande möte erbjöd han en miljard dollar för bolaget – vi sa nej direkt. Han köpte istället MySpace.

Om Niklas Zennström

Grundade ip-telefonibolaget Skype som senare såldes för cirka 20 miljarder. Driver nu riskkapitalbolaget Atomico som letar upp och investerar i nya IT-företag. Låg bakom filbytarsajten Kazaa som var världens mest nedladdade program i början av 2000-talet. Korades då till skivbranschens fiende nummer ett. Driver tillsammans med sin hustru filantropisk verksamhet som ger ekonomiskt stöd till ideella organisationer som jobbar med mänskliga rättigheter och klimatfrågor. Är personligen engagerad i frågan om Östersjöns framtid. Gillar segling och har både en världsmästartitel och en seger i Gotland Runt på meritlistan.

Mer om …

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.