Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet som reder ut stora som små konsumentfrågor.
Ett avsnitt från Plånboken
Stor uthyrningsboom - allt fler väljer att hyra ut privat
Ons 03 jul 2013 kl 10:03
Uthyrningstrenden är större än någonsin. Nu kan du hyra en soffa att sova på, ett helt hus eller grannens bil. Uppstickare så som företaget Airbnb, utmanar de större hotellkedjorna och gör det möjligt... för den som vill att hyra, eller för den delen hyra ut, privat. Men det är inte bara sängplatser som hyrs ut, nu växer också marknaden för den som vill hyra ut sin bil. Vad är det som gör att uthyrningsmarknaden expanderar, har vi tröttnat på ägandet?

Från cykelsemester till rymdresor


Vi investerar osedvanligt mycket pengar och tid i omsorgen om de där fem veckorna som vi har semester. Planerna för hur nästa sommars semester, eller var resan i höst ska gå, påbörjas redan den här sommaren. Troligtvis under semestern. Ända sedan 1938 då den lagstadgade semestern infördes har vi drömt storslaget om den lediga tiden. Det är bara målen för våra semesterdrömmar har förändrats. Orvar Löfgren, professor emeritus i europeisk etnologi, vid Lunds universitet berättar om semestertider.

 

Plånboken drar till Almedalen


Vilka är de hetaste konsumentfrågorna just nu och vad tycker Jan Bertoft, Generalsekreterare, Sveriges Konsumenter, satsar partierna rätt?

 

 Från självförsörjande till shopaholic


Ja, hur gick det egentligen till när vi blev fullfjädrade konsumenter ?  Andra delen i vår sommarserie om konsumenthistoria tar med oss till 1950-talet och de så kallade rekordåren, när konsumtionen och samhällsutvecklingen stod på topp. 

 

Expertsvar


Jag har renoverat min dementa mormors sommarhus, har jag rätt att få ersättning för mina utlägg? Margareta Brattström svarar på lyssnarnas frågor om familjerätt.

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Plånboken
Plånboken
Ons 16 aug kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 09 aug kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 02 aug kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 26 jul kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 19 jul kl 10:03(50 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".