Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet som reder ut stora som små konsumentfrågor.
Ett avsnitt från Plånboken
Importerade bilar ofta skrot
Ons 10 jul 2013 kl 10:03
Att importera en bil kan vara en god affär och handeln med just bilar från andra länder ökar i Sverige. Men bilarna kan i själva verket vara hopplockade skrotdelar efter stora naturkatastrofer i världen... Elfel, vattenskador, hopsvetsade chassin och kraftigt minskat värde är bara några av de negativa egenskaper som kan uppstå. Det är svårt att förstå att bilen som importerats från t.ex USA i själva verket är en skrotbil som fått ny identitet i Östeuropa. Nu rustar försäkringsbranschen mot bilbluffarna, men hur kan konsumenten skydda sig?

Inbrott påverkar priset på bostadsrätten mest

Hur du upplever det att gå ut efter mörkrets inbrott och vilken rädsla du har för att bli utsatt för våld, på verkar priset på din bostad. I alla fall om du bor i bostadsrätt. Det visar färsk forskning från KTH. Mats Wilhemsson från KTH:s centrum för bank och finans gästar Plånboken och berättar hur våldsbrott, vandalism och inbrott påverkar värdet på din bostad.

Från självförsörjning till shopaholics

Från 1970-talet och ett årtionde då konsumenterna reagerade starkt på slit-och-släng-samhället och i stället sökte kunskap och hållbarhet, fram till dagens shopaholics, handlar den sista delen i vår serie om konsumenthistoria.

Expertsvar

Hur fungerar det med bundna lån? Kan jag låsa upp dem, utan avgift? Den frågan med flera besvaras av Plånbokens expert Annika Creutzer

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Plånboken
Plånboken
Ons 20 sep kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 13 sep kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 06 sep kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 30 aug kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 23 aug kl 10:03(50 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".