Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
Ett avsnitt från Meny
Enkelt och gott efter badet
Tor 25 jul 2013 kl 10:03
Stranden är temat för veckans Meny. Du får möta gästkocken Henrik Arkåsen från restaurang Saltmagasinet i Västervik som bjuder på mat som kan vänta hemma medan du badar.

Först serveras Västerviksströmming med färskpotatis, stark senap och inlagd rödlök:
” Strömmingen är en av våra signaturrätter på Saltmagasinet som vi gör som varmrätt, men nu blir den en förrätt”, berättar Henrik Arkåsen.
Till kantarellrisotton med prästost och currystekt zucchini skickade Henrik ut ”en scout i skogen” för att jaga svamp:
”Kantarellerna har ju börjat titta upp, så man blir ju sugen på att göra något med dem nu. Zucchinin kommer från en liten lokal odlare, den är helt fantastisk!” 
Till risotton blir det karamelliserad citronlax med marinerad fänkål, körvel, gurka och dragon:
”En rätt som är supersnabb att göra. Den kan serveras tillsammans med risotton, men även som en egen rätt och då blir risotton helt vegetarisk.”
Till dessert bjuder Henrik Arkåsen på jordgubbsshake med blommor och vanilj, rostad citronsockerkaka med färskost:
”En lättgjord dessert med lite roliga smaker och en saft som är kul att göra, lite som flädersaft fast med andra blommor.”
I veckans Meny får du också möta den matroade artisten Pernilla Wahlgren som berättar om sin stora italienska familj och om vad hon helst lagar.
Det blir även en utflykt till en rapsodling och i veckans örtskola pratar Karin Fransson om gräslök.

Programmet tillhör kategorin: Livsstil

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Alla avsnitt från programmet Meny
Meny
Tor 29 jun kl 10:03(30 min)
Meny
Tor 22 jun kl 10:03(30 min)
Meny
Tor 15 jun kl 10:03(30 min)
Meny
Tor 08 jun kl 10:03(30 min)
Meny
Tor 01 jun kl 10:03(30 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".