Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Bortom bilen är programmet som tar dig med in i framtiden. Förr var bilen sinnebilden för frihet och...
Ett avsnitt från Bortom bilen
Att ratta eller rata bilen?
Tor 01 aug 2013 kl 14:30
Dagens unga ratar i hög grad bilen, framför allt de som bor i städer och i tätbefolkade områden. Att äga bil betyder inte längre självklara statuspoäng. Allt fler väljer bilpool eller att på annat sätt... samsas om fordon.

Orsakerna till förändringen är många men en förklaring kan vara den delandekultur som vuxit fram inom sociala medier på nätet.

”I och med att vi delar så mycket om våra liv på nätet, så är inte steget så långt att också dela andra saker – till exempel bil - med andra människor, säger journalisten och författaren Anders Mildner, som följer utvecklingen inom sociala medier.

I länder som Tyskland, Frankrike, Storbritannien, USA, Australien och Sverige håller bilåkandet på att plana ut och möjligen t o m minska. Fenomenet har fått namnet Peak car.

I fyra program undersöker reportern Paul Frigyes och programledaren Agneta Nordin saken. I dagens program ligger fokus på de underliggande attitydförändringarna, kulturskiftet.

Producent: Lars Mogensen och Agneta Nordin, Lokatt Media.

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Bortom bilen
Bortom bilen
Tor 15 aug 2013 kl 14:30(25 min)
Bortom bilen
Tor 08 aug 2013 kl 14:30(25 min)
Bortom bilen
Tor 01 aug 2013 kl 14:30(25 min)
Bortom bilen
Tor 25 jul 2013 kl 14:30(25 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".