Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sändes onsdag 7 augusti 2013 kl 13.00

Daniel Sachs

- Hur jag, på mitt lilla sätt, kan bidra till en positiv samhällsförändring – det är vad som motiverar mig, säger Sachs i Sommar i P1.

Daniel Sachs ägnar en del av sitt Sommarprogram åt att prata om hur just företagare kan bidra till att förändra samhället och kapitalismen inifrån, något han anser är viktigare nu än nånsin.

- I ett samhälle där stora grupper hamnar utanför och där den unga generationen för första gången på över hundra år inte tror att den kommer att få det bättre än sina föräldrar, blir sammanhållningen mellan alla oss som ska leva i ett samhälle allt bräckligare.

Om Daniel Sachs

Vd för investeringsbolaget Proventus som finansierar medelstora europeiska företag som exempelvis mediabolaget Metro, oljebolaget Preem och resebolaget Thomas Cook. Proventus står också bakom kulturscener som till exempel museet för samtidskonst Magasin 3. Är styrelseordförande på Dramaten och sitter bland annat i styrelsen för auktionshuset Sotheby’s i London samt är engagerad i flera europeiska tankesmedjor. Var tidigare vd på internetbolaget Spray under ett turbulent år i början av 2000-talet. Har varit exekutiv producent för flera biofilmer, bland annat Cornelis. Hans farfars far grundade varuhuset NK i Stockholm.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.