Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
Ett avsnitt från Meny
Meny med Tomas Tengby är tillbaka
Tor 22 aug 2013 kl 10:03
Hösten är här och Meny med Tomas Tengby är tillbaka och lagar ny, spännande och enkel mat! Vi inleder med ett telefonväkteri i dag torsdag den 22 augusti. I studion sitter Tomas med kockarna Stefan Karlsson... från bland annat Fond och Katja Palmdahl som är aktuell med boken Katjas Kantareller tillsammans med Sveriges Radios vinexpert Karsten Thurfjell. De svarar på era frågor! Maila på meny@sverigesradio.se Eller ring 031-837510 mellan 10.00 och 11.00 i dag.

Mer om våra kockar:
Katja Palmdahl är kock, matstylist och matkonsult. Hon har skrivit flera kokböcker, bland annat " Katjas kantareller" och " Nordisk kost" som vann pris på Gourmand international cookbokfair. Katja älskar hösten för dess fantastiska råvaror från både skog och trädgård. 

Stefan Karlsson driver restaurang Fond (med en stjärna i guide Michelin), Mr P och sommarkrogen Bar Himmel, allt på Götaplatsen. Han har lagat mat sedan han var 14 år med start i Småland. Stefan har bland annat blivit årets kock 1995 och fick Gastronomiska akademiens guldmedalj 2000. För tillfället går mycket av Stefans tid åt till att leta det gula guldet i skogen.
"Det är ett underbart sätt att stressa av och inspireras på och så är ju kantarellmackor jäkligt gott." 

Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Meny
Säsongens bästa gurka heter – pumpa! Tor 16 nov kl 10:03(30 min)

Om att försöka odla världens största pumpa. Kockar och kokboksförfattares favoritpumpor och favoritrecept. Och om pumpor i Japan och Kina.

Vi hissar och dissar halvfabrikat Tor 09 nov kl 10:03(29 min)

Skäms du när du köper halvfabrikat? Eller är det smarta genvägar? Vad funkar? Och vad går bort? Vi provsmakar.

Socker – en gång var det dyrt och exklusivt. Det vita guldet. Socker var en av de viktigaste varorna under kolonialismen. Socker och slavhandel gick hand i hand.

Kommer kokboken långsamt dö, och det digitala ta över? Eller kan de ha nytta av varandra? Paret bakom Green Kitchen Stories siar om framtiden.

Bakom varje filé finns ett djur Tor 19 okt kl 10:03(30 min)

Nu är lammen så stora att det är dags för slakt. De flesta av oss vet ingenting om slakt. Och vill nog inte heller veta. Det är som att hela vårt samhälle bestämt sig för att mörka och glömma.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".